Umulig podning, og dog!

Jeg elsker at prøve grænser af (bare spørg mine forældre!) og nogle gange når jeg prøver noget nyt, skal jeg lige se hvor langt man kan gå før det ikke lykkes. Man lærer mere af at fejle og så kan man bygge ny viden på.
Al litteratur siger at man skal klippe podekviste i januar-februar og gemme dem til april, så knopperne ikke får lov til at springe ud, for så duer de ikke til barkpodning.
I april er knopperne godt svulmede, undtagen helt oppe i toppen på de alleryderste kviste. Så i april spottede jeg nogle meget hævede knopper på Filippa i toppen af træet, men absolut ikke så udsprungne som resten af træet (se billede).

Sådan så de fleste æbleknopper ud d. 15 april 2012

Vi var i gang med en mild beskæring af æbletræerne og da grenene fra Fillipa træet faldt ned, kunne jeg ikke lade være med at prøve at barkpode dem på en nyoversavet gren på vores Golden Delicious.
Jeg gjorde mig med vilje ikke så umage, for at se om det kunne lykkes, så jeg lavede et snit i barken på træet og et skråsnit på 3 podekviste og stak dem ind 3 steder, hvor de sad godt fast. Så klattede jeg lidt kold podevoks på enderne af podekvistene og i den revnede bark, men jeg brugte ingen snor eller podetape for at holde podekvistene på plads, det var kun spændet ml. kvist og bark der holdt det fast.
Kort tid efter viste de alle 3 vækst og i dag er der lange skud på alle 3.
Jeg er virkelig overrasket over det lykkes og jeg tror at hvis man godt vil i gang med at pode og har brug for succes, så er barkpodning vejen frem!

Filippa træet bliver beskåret i april 2012
Direkte barkpodet Filippa

0 Replies to “Umulig podning, og dog!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.