Svampesucces

Den 11. oktober var jeg på årets første succesfulde svampetur.
Jeg fandt en masse rødsprukne rørhatte (uden larver!), 2 næsten spiste Karl Johan og en masse bitte små tragtkantareller.
Jeg synes alle snakker om at de let finder Karl Johan, men jeg finder stort set aldrig nogen, men denne gang fandt jeg 2 halve og ikke ormeædt, så det var ikke så ringe.

Små fine tragtkantareller

Tragtkantarellerne var meget små, jeg kender 2 steder i Jyderup hvor de vokser og det ene sted var der ikke skyggen af dem og det andet sted kunne jeg se små der var på vej.
Når man først spotter en lille buket tragtkantareller ved man bare de står i hundredevis lige omkring én, og kort tid efter opdager man at man står og tramper på dem og man har sat sin kurv i dem. De er svære at finde, men til gengæld bliver man belønnet når man finder et sted.

Dagens svampehøst d. 11. okt. 2012
Halv afgnavet Karl Johan

I dag var jeg igen ude trods regnvejret og der fandt jeg en masse rødsprukne rørhatte og hvad jeg er ret sikker på er violet hekseringshatte. Men med svampe skal man ikke tage nogen chancer, så i morgen vil eg få den bestemt af nogle eksperter.
Den er brunlig på oversiden og tydelig violette lameller og stok. Den dufter let parfumeret og stod i grupper. Den er forholdsvis stor, så jeg håber det er den og at den så også smager godt.
Fandt den både i Jyderup og i naboens granplantage, hvor der i øvrigt også var masser af støvbolde og granmælkehatte.

Meget sandsynligt violet hekseringshat

0 Replies to “Svampesucces”

  1. Jeg er 99% sikker på det der er violet hekseringshat, hvis den dufter lidt hen ad vitaminpiller (frugtagtig) nedenunder.
    Der kan findes mange i øjeblikket, og de kan bruges stegte og så er de rigtig gode at salte til senere brug.

  2. Jeg har også nu fået verificeret af en svampeekspert at det er violet hekseringshat, og efter en tur i skoven i går, har jeg en god portion at eksperimenetere med!
    Tak for tipsene Jeanette, jeg skal ned og hente politikens svampekogebog nu, for at kigge nærmere på det med saltning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.