Cubansk oregano

For et par år siden fik jeg en stikling af en cubansk oregano af en frøsamler og den har siden stået i mit køkkenvindue og nu har jeg taget den med på arbejde, hvor den faktisk har det bedre (den bliver let ranglet ved for meget sol).
Det er en af de nemmeste potteplanter jeg har haft og den er utrolig nem at lave stiklinger af.
Man kan både sætte en stikling i jord, men det er ligeså nemt at sætte den i et glas vand og den kan faktisk overleve i vand over længere tid.
Sidste år i september lavede jeg en stikling til en kollega, hvor jeg satte den i et glas vand, hun har ikke lige fået kommet den i jord og for nylig så jeg den stadig stod i samme glas, som den gang jeg gav hende den.
Den er blevet gullig i bladene pga næringsmangel, men den vokser stadig, det er helt utroligt.

Lange forgrenede rødder (4/okt/2012)

Stiklinger af cubansk oregano sat i vand (20/sep/2012)Stikling der har stået i vand i 1 år

0 Replies to “Cubansk oregano”

  1. Ja, dem er der grokraft i. Jeg fik en af en nabo i foråret, og den er allerede blevet stamfar til en hel masse planter. Jeg synes det er lidt sværere at få den brugt i maden. Men hvad, den er jo flot, især når den ikke får for meget lys og næring 😉 Gad vide om den kan blomstre i vores vindueskarm?

  2. Jeg har heller ikke fået brugt den så meget, den. Meget kraftig i duft og jeg synes det er lidt spøjst at den er sukkulentagtig.
    Min har ikke lagt an til blomstring, men måske kommer det til foråret, nu hvor den er blevet glad for sit nye sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.