Hjemmelavet kagerasp

Nogle gange får jeg lige bagt en kage lidt for lang tid eller får prøvet en opskrift der ikke lige er sagen. Så er der lidt meget restkage tilbage, som egentlig bliver spist fordi den er der, hvilket jo er spild af kalorier. En gang imellem laver jeg romkugler (se her) af kageresterne, men for nylig prøvede jeg at lave kagerasp af det til æblekage.

En god kop kaffe og ævlekage 🙂

Hjemmelavet kagerasp
Jeg kørte kageresterne i min minihakker (foodprocessor ville være optimalt pga størrelsen) og spredte krummerne ud på en bageplade og tørrede dem ovnen ved meget lav varme.

Kagerester i minihakkeren

Når de er helt tørre kan man komme dem på glas og gemme dem til man skal bruge dem og ikke spilde plads i fryser eller køleskab.
Inden den skulle bruges til en æblekage blev krummerne ristet let på en tør pande, for live lidt op og få smagen frem.
Det er selvfølgelig noget helt andet end hvis man er vant til æblekage med makroner, men jeg plejer at lave den med sukkerristede knuste tvebakker, så for mig er det ikke den store forskel, nu blev kalorierne bare lidt mere værd at indtage.

Krummerne spredes ud på en bageplade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.