Sambal oelek i tern

Sambal oelek (ulek) er egentlig bare hakket rå chili med lidt sukker og salt, men det er en super måde at få brugt de sidste chilier, så de er nemme og tilgængelige når man laver mad eller spiser.
Da det er råt, holder det ikke så længe, men så kan man fryse det i tern så man heller ikke skal tage så meget op af gangen og have 100 bøtter i fryseren.

Sambal oelek i isterningsbakker

Sambal oelek i tern
250 g chili i passende styrke
1 spsk salt
1 spsk sukker
Olivenolie så det kører godt i minihakkeren

Chilierne kommes i en skål lunt vand for at rense dem nemt og hurtigt.
Toppene med stilken skæres af og resten kommes i en minihakker/foodprocessor sammen med salt, sukker og olie. Hvis man ikke kan lide frøene kan de renses ud inden.
Det hele blendes/hakkes og kommes i glas eller isterningsbakker.
Da det er råt og ikke bliver varmebehandlet kommer der vækst i lynhurtigt, så det skal fryses med det samme og tages op efterhånden.
Det kan kommes direkte i madlavningen eller tøes i en lille skål og sættes på bordet så man selv kan dosere.

3 Replies to “Sambal oelek i tern”

  1. For nylig besøgte jeg Viv (frøsamler i København) og fik en fantastisk græskarsuppe (vintergræskar fra kolonihaven) med den blanding, hun selv fryser – som din, men hvidløg plus chili. (Jeg ved ikke om der er salt og sukker, eller om olien er nødvendig når der er hvidløg med. Men jeg har mange Estisk Røde og skal nu til at prøve. Skal jeg sende dig hendes suppe-opskrift?
    Fabelagtig god blog! Lila

  2. Vi har overvintret 3 chiliplanter for at kunne have chilier til næste år som reelt giver noget. Vi fik jo praktisk talt ingen fordi tomaterne krævede al lyset.
    Jeg vil også gerne kunne gemme chilier til vinteren.

  3. Hej Lila, jeg er altid modtagelig overfor gode opskrifter, især når det er til havehøsten, jeg har nogle hokkaido græskar som jeg havde suppeplaner med til vinter. Det er en god ide at fryse en blanding, men jeg bruger det ofte som krydring ved bordet som salt og peber, så kan hvidløg godt være lidt krads 🙂
    Jeanette, det var da ærgeligt, håber du får gang i en tidlig høst til næste år med de overvintrende 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.