Flere svampeforsøg i gang

Jeg har svært ved at begrænse mig, så efter at have fundet utallige metoder for at kunne dyrke mine egne svampe derhjemme, bestilte jeg noget svampemycelium over nettet som jeg ikke umiddelbart kunne finde som svampe i butikkerne (lige i den uge i hvert fald).
Af de svampe jeg i øjeblikket har prøvet og er i gang med at klone/opformere vha. forskellige metoder (se her), har jeg fundet følgende med hel stok i butikkerne: Alm. blågrå østershat, champignon, enoki og kejserhatte. Alle danske, og de 2 sidste var ydermere økologiske.
På Ebay.co.uk fandt jeg en englænder (mushroombox_uk) der solgte mycelium (mushroom spawn) og havde høj rang/point/tilfredshed og bestilte 4 slags mycelium; Shiitake, Nameko, Black poplar og gul østershat (har skrevet lidt om dem her). De kostede 1 pund hver (for 30 g) og porto slog han sammen, så for under 100 kr har jeg fået 4 forskellige slags mycelium sendt til min dør fra England, imponerende at det kan lade sig gøre, og så indenfor få dage.
De gule var desværre udsolgt, så dem eftersender han senere, selvfølgelig uden merpris.

3 af de 4 pakker mycelium fra England

Kejserhattene og enoki er prøvet på skoldede bølgepapruller i syltetøjsglas, men indtil videre er det kun kejserhattene der er i gang. Den er til gengæld langt hurtigere og mere aggressiv end den alm østershat som skulle være den mest aggressive, men det kan nok ændre sig.

Det indkøbte mycelium er jeg ikke helt kommet i gang med endnu, men jeg planlægger at dyrke dem på kogt byg og hårdttræs-savsmuld (hvis jeg ellers kan finde sidstnævnte i ren form).
Kejserhatte og en tynde skiver af stokkenes sider hvor man kan ane hvid pels (4/nov)
Kejserhattemycelium efter 12 dage (20/nov)
Kejserhattemycelium efter 12 dage (20/nov)

0 Replies to “Flere svampeforsøg i gang”

 1. Et virkelig spændende område du har kastet dig ud i, ja jeg har slet ingen forudsætninger for dyrkning af svampe. Men skiv endelig løs med opdateringer, det er virkelig fængende så og sige.
  Henrik

 2. Uh det er spændende og jeg har selv (inspireret af denne blog) allerede flere mystiske ting stående i skabene 😉 må så lige spørge om du har tanker om hvad champignonmyceliumet skal gro på senere?

  Mvh Dorthea

 3. Tak for tippet Tony! Anonym, jeg havde tænkt mig at dyrke det på noget hestemøg, men jeg tror jeg fokusere på kaffegrums med de andre svampe, da jeg er løbet tør for plads 😉 glæder mig. At jeg kunne inspirere!

 4. Hej Ditte

  Det er fin svampeinfo du har på din blog. hvordan gik det med Kejserhattene? Jeg har noget mycelium på vej fra England, så jeg vil lige høre om du har et par tips i forhold til at få et godt udbytte?

  Mvh Sofus

 5. Hej Sofus,
  Sidste år mistede jeg det hele pga ombygning, så det blev flyttet rundt og ikke tilset nok vil jeg tro og jeg er lige startet i år, så jeg har endnu ikke haft nogen høst, men det kommer forhåbenligt!
  Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.