Status på svampedyrkning

Ja det er ikke fordi jeg har de gode nyheder desværre.
Efter at kulden satte ind i starten af december og fyret har været defekt har indetemperaturen i køkkenskabene været 14-15 grader. Det gik rigtig godt med væksten, men da kulden kom gik det hele i stå og pludselig kom der grøn vækst i det meste.
Da mug udskiller toxiner tør jeg ikke satse på det, da jeg vil være sikker på at min svampe har styringen og er den dominerende svamp, men her kæmper den gode mod den onde, så det er en ommer. Mug er generelt mere aggressiv og når den anden svamp er mere svagtvoksende så er det et spørgsmål om tid.

Grøn mugvækst blandt det gode hvide

Ironisk nok er det eneste der har overlevet er det mycelium jeg selv har lavet af købte østershatte og kejserhatte og det har det ok men vokser ikke med lynets hast.
Jeg må se i øjnene at fyret skal repareres før jeg rigtig kan dyrke noget, da det simpelthen bliver for koldt indenfor. I mellemtiden prøver jeg at sætte de overlevende ned i den ende af huset med gulvvarme og isolering og håber de vil trives bedre der.
Jeg har stadig lidt købt mycelium tilbage som ligger i køleskabet, som jeg vil gå i gang med efter jul nede i den lune del af huset.

Desværre må det ryge ud pga. mug nok pga for lave temperaturer

0 Replies to “Status på svampedyrkning”

 1. Øv, øv, øv! Jeg havde sådan glædet mig til at lære mere om svampedyrkning, da jeg så din overskrift. Ja sådan se lærte jeg jo noget nyt, men det er ikke lige den slags man har lyst til at lære. Det kan man godt nøjes med at læse om.
  God 3. søndag i advent trods alt, håber fyret snart arter sig

 2. Man lærer bedst af at fejle, så det er ok, jeg er ikke blevet ruineret men blevet klogere på svampedyrkning og ved at dette måske er en af grundene til at man siger at østershatte er nemmest at starte med.
  Så er der bare endnu en grund til at klø på og prøve nogle nye forsøg 🙂
  Fyret er nu tilbage på banen og vi har en mere standard stuetemperatur når vi kommer hjem.

  Didde

 3. Det er jo vildt spændende med de svampe, også selv om det kan gå galt. Det ender vel med at man selv på prøve noget næste år 🙂
  Tak for inspiration!

 4. Svampe er en ret interessant organisme når man dykker lidt ned i det, nok lidt nørdet men jeg synes hurtigt man lader sig rive med, når man surfer rundt.
  Håber du kaster dig ud i det og vil skrive lidt om dine forsøg på din blog 🙂

  Didde

 5. Jeg blev vældig inspireret, så jeg købte nogle østershatte og champignoner og lavede bølgepap-sandwiches og bølgepap i glas af dem d. 22. dec. Der var jeg på julebesøg hos min mor, så hun har de fleste af forsøgene, og jeg har ikke snakket med hende om, hvordan det går med dem.
  Et enkelt glas med østershatte tog jeg med videre, men glemte det hos min bror (det er ikke nemt med alle de julebesøg). Jeg havde ikke meget tiltro til, at det ville begynde at gro, for det var der ingen tegn til efter to dage. Men nu har jeg lige snakket med ham, og han siger at der er fine hvide streger i det hele – de kommer fra svampene, ikke mug! Fedt fedt fedt.
  Han har lovet at passe dem med fugt og luft til jeg atter kigger forbi. Nu er min bekymring bare, hvornår de har brug for nyt vækstmedium?

 6. Hvor er det bare fedt at høre at du har kastet dig ud i det!!
  Beklager det sene svar, men jeg har ligget hengemt i soveværelset med influenza i 1 uge.
  Så længe de ikke tørrer helt knastørt ud, virker de ret sejlivede. Jeg havde en bagerst i skabet på bølgepap i et syltetøjsglas og den glemte jeg i en helt måned hvor låget var skruet let på og den har klaret det. Den fik bare et sprøjt vand med en forstøver og nu er den klar til at komme i kaffegrums eller spredt til noget mere pap.
  Håber der stadig er liv i dem og du får succes med dem!

  Hilsen Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.