Chilisorter 2013

Så er den store udvælgelse gået i gang med valg af chilisorter i 2013.
Flødebollerne er spist, så jeg har mig et fint drivhus (se mere her) og de første 20 chilier er officielt i gang. Jeg startede ud med at få indsnævret det til ca. 60 sorter og nu er jeg da nede på 35 så det er fremskridt. Jeg vil gerne længere ned, da jeg vil satse større på at tomaterne bliver en succes i år. Så måske skal jeg have gang i lidt udstationering.

Udvælgelse af chilisorter i år og klargøring af minidrivhus

Jeg er lidt spændt på hvordan det kommer til at gå med spiringen i år, da fyret er flyttet ud, så jeg bliver nødt til at eksperimentere med at sætte drivhuset på radiatorene med et tæppe imellem, for at få det varmt nok til chinenserne. Stuetemperaturen er sat til 20C i den del af huset med gulvvarme og når gulvvarmen ikke er tændt er gulvet jo koldt, så jeg tror ikke det er en god løsning.
Jeg har 4 forskellige krydsninger jeg selv har lavet, så dem er jeg ekstra spændt på.

Chilisorter i 2013 (32 sorter)
Sået mellem d. 8/1-26/1
Lille orange snackpeber – var i virkeligheden Cheyenne tror jeg
Mini gul bell
Mini chocolate bell
Cigaretta di Bergamo
Hot Banana
Peter Penis Orange – var rød og ikke den sort 🙁
Santa Fe Grande
Jalapeno
Peppadew – helt sikkert et kryds da planterne gav forsk. frugter så det må minimum være F2
Alma paprika
Strate-Jensens stuffer F1
Fish
Orange Lantern
Peru Scarlet lantern – var fremmedbestøvet 🙁
Infinity
Habanero Hot Lemon
Jellybean
Hungarian Hot Wax – var fremmedbestøvet 🙁
Marbles
‘Jalapeno æg’ F2
Snow white
Omnicolor
Starfish
Tapas / Padron
Blondie
Explosive Ember

Egne krydsninger:
F1 Aurora X Bonsai – alle planter blev som forventet ens også med den modsatte forælderkrydsning. Overraskende Auroras form, men lidt mindre. Bonsais farve, fra grøn til rød. Plantes størrelse var nok en mellemting ml. de 2 planter men overvejende til Auroras side.
F1 Bonsai X Aurora – se forrige.
F1 Purple Jalapeno X Hot Carrot – alle planter blev som forventet ens. Den fik den sorte farve som umoden + rød som moden og spidsede som en Hot Carrot, men fik purple jalapeno størrelse, da den er mindst. Dette var forventet da jeg har læst at mindste størrelse er dominant, og spidse ender frem for stumpe ender er dominante. Rød skulle også være dominant, men jeg troede måske den ville miste sin sorte start, hvilket ikke var tilfældet. Styrken er også dominant, så den stærkeste vinder så at sige og det tror jeg på, den havde helt klart Hot Carrots hidsighed, så hvis man lod den hænge for længe på planten, havde jeg de poppers helt for mig selv 🙂
F1 Habanero Naranja Picante X Habanero Caribbean Red 
– blev orange, og mener helt bestemt at rød er dominerende, hvilket tyder på selvbestøvning og er derved ikke et kryds 🙁

Chilisorter 2012

0 Replies to “Chilisorter 2013”

 1. Jeg kan ikke helt se hvordan det foregår med flødebollebakker og vatrondeller. Du har en parentes med (se mere her) men det virke ikke. Vil meget gerne vide mere.
  Britta

 2. Jeg er også meget spændt, det går ikke så godt med spiringen for tiden, da fyret er i stykker så stuen er 14°C, men de er så småt på vej…

  Linket er nu rettet, så det burde virke 🙂
  Ellers klik på etiketten 'Frø', indlægget er udgivet i 2012.

  Didde

 3. Jeg må vidst få købt nogle flødeboller 🙂

  Men vil nu sige at det lykkes mig, ved at plante i små potter eller plastik krus (med hjemmeboret hul i bunden), sætter potter i opvaskebalje, en hvid poser og så ind under sofaen til de begynder og spirer, sidst år lykkes det mig at få over 50 planter ud det, så der blev delt ud til højre og venstre. I år skal jeg prøve at begrænse mig lidt 🙂

  Hilsen
  Marianne BT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.