Tomatspiring status

De første tomater er begyndt på deres 3. bladsæt nu

Efter lidt besværligheder med at holde jordtemperaturen over 18C trods rumtemperaturen er 20C i alle rum, har jeg nu fundet stedet jeg spirer tomater med større succes.
Næste år ønsker jeg mig en varmemåtte til at spire på, da det er ret svært at finde et lunt sted når man har fliser og gulvvarme, da gulvet bliver koldt når gulvvarmen slukker.

Alle chilier er nu kommet i vindueskarmen, mens alle tomater er under LED

Men jeg kom i tanke om at jeg har jo et varmesøgende missil, min dansk-svenske gårdhund! Hun fejler aldrig og vil altid befinde sig det varmeste sted i huset. Hvis pejsen er tændt ligger hun foran den, men ellers er hendes favoritsted ellers under bordet i kontoret. Her er faktisk også trægulv og der er lidt lunere under bordet, da varmen stiger til vejrs og bliver hindret af bordpladen.

Man kan altid regne med at Liva finder det varmeste sted

Fra at have en spireprocent på 10-20% kommer jeg nu op på 70-80%!! Pluggboxen er placeret på et stykke stof på gulvet lige ved siden af hundesengen og der er ikke noget lys, så de skal hurtigt op i lyset når de spirer ellers, bliver de nemt lange.
Nu forstår jeg hvorfor folk siger det er let at så tomater. Det er spøjst at jeg ikke har haft de samme problemer med chilierne, der har været lidt ringere spiring end de andre år, men ikke noget bemærkelsesværdigt.
Men en ting er sikkert, jeg bruger ikke Pindstrups Så- og Priklejord mere, det kan indeholde alt for meget vand så jorden bliver for våd. Tomaterne bliver fremover sået direkte i plantesæksjord (trods den er gødet), det virker bedre for mig og vandindholdet er nemmere at styre.

Tomatspirer fra den nye spireplads

0 Replies to “Tomatspiring status”

  1. Tja… JEg overvejer at lave en Storm P løsning… Noget med at bygge en minireol i vindueskarmen, så de kan stå i 2 lag, hvis de kan være der i højden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.