Påsketulipaner i papir

Jeg fandt for nogle år siden nogle papirtulipaner i mine gemmere, jeg tror nok at jeg lavede dem i SFO’en eller fritten, men jeg kan ikke helt huske hvor de kommer fra.

Men det er noget af mit yndlings hjemmelavede påskepynt jeg har og jeg har lavet flere siden, i røde og gule. Jeg har tegnet skabelonen af, hvis andre skulle få lyst til at lave nogle.
Påsketulipan i papir
Man klipper 2 sæt til en tulipan og så syer man dem sammen på symaskinen.
Man lægger de to ens stykker spejlvendt ovenpå hinanden og starter med at sy selve løget sammen og med samme tråd i symaskinen (uden at klippe den af) syer man videre på bladene og til sidst blomsten. Hiv sytråden langt ud og klip af. Bind en knude så den kan hænges op og i løg-enden har jeg bunden 3-4 korte stykker hampesnor (havesnor) på som rødder, men man kan også bruge andet brunt garn.
Så kan man folde den forsigtigt ud og den vil nu ligne en tulipan fra alle vinkler, selvom den blafrer rundt.
Tulipan til ophæng (skabelon)
Klik på billede og gem det. Zoom til den størrelse du vil have og læg et stykke bagepapir/tyndt hvidt papir på din skærm (nemmest på en tablet) og tegn af med blyant meget forsigtigt, uden at trykke for meget på skærmen. Det synes jeg er nemmere end at ramme den rigtige størrelse ved at printe og så fungere skærmen som lysbord, så det er meget nemt at se igennem.
Jeg har lavet nogle der er 20-25 cm lange til døren og er nu i gang med at lave en masse der er på længde med en tusch, som vil passe i vores sprossede vinduer, jeg laver dog kun 3 til hver vindue selvom der er 6 ruder i hver, men ellers kan man ikke se ud.
Dem til vinduerne bliver lavet af et enkelt blad og blomst for at holde dem simple, da der kommer til at være mange af dem.
Det er ret hyggeligt og nemt at lave og så glæder man de fleste mennesker med dem, især havemennesker 🙂
Hjemmelavede tulipaner i papir til ophæng
Dem til vinduerne er lavet af et enkelt blad og blomst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.