Runde avispotter

For nogle år siden fik jeg en flot stor hjemmedrejet potmaker af en trædrejer, Morten Clement, som hjalp os af med vores kæmpe pæretræ.
Jeg er meget glad for den og kort tid efter fik jeg også en mindre potmaker af mine svigerforældre, så nu har jeg 2 forskellige størrelser, hvilket er meget rart.

Mine potmakere i 2 størrelser

Potmakere er et smart værktøj som kan lave en avisside om til en potte på ingen tid og uden brug af andet såsom tape, klips eller lim. Så når planterne er klar til at blive plantet ud, kan man bare plante det hele uden at tage avisen af (ligesom tørvepotter), hvis man ikke er hys mht. tryksværte selvfølgelig. Jeg plejer at hive avisen af når jeg planter den om, det er lige til.
Lige når man har vandet, bliver avisen helt blød og går let i stykker, så det er ikke dér man skal rykke rundt på dem, men når det tørre lidt op igen er de nemmere at håndtere.
Generelt holder de bedre sammen, hvis man ikke bruger for meget avispapir, men jeg oplever ofte at de slipper formen alligevel desværre, så mas godt til.

En strimmel avis rulles om potmakeren
Avisen skubbes ind og mases og twistes rundt i bunden
En fin rund avispotte klar til en plante

Hvis man ikke har en potmaker (PSST! De koster 30 kr i Netto i denne uge!), kan man bruge noget andet cylinderformet, feks. en vinflaske, glas, vaser, osv. og prøve af mase bunden godt sammen så det holder, ellers må den få en gang tape (bare husk at hive den af inden man planter ud).
Og ellers er der jo også de firkantede potter, hvor man ikke skal bruge andet end sine hænder som værktøj: Firkantede avispotter