Såede æbletræer (status)

Så er de små æbletræer blev pottet om og kommet ud i udestuen (frostfri de sidste par uger trods udefrost).
For en måned siden (se her) såede jeg æblekernerne efter de havde ligget på køl siden november.
På den måned synes jeg der er vokset ret flot, jeg skulle nok have sået dem direkte i udestuen, men med den vilde marts vi har haft turde jeg ikke, men jeg tror jeg prøver næste år. Jeg tror de får en flottere vækst, når de ikke strækker sig sådan efter vinduet.

Fine små æbletræer – 1 måned gamle

Det blev til 9 x Filippa, 1 x Summered og 1 x Bodil Neergaard. De bliver ikke de sorter, men jeg ved at halvdelen af genpølen kommer herfra, da kernerne blev taget fra de æblesorter. Faderen er ukendt, så det kan udvikle sig til hvad som helst.
Jeg ved endnu ikke om jeg poder dem på grundstammer og ser hvad æblerne bliver til eller om de her bliver til grundstammer for nogle æbler som skal stå i markskellet. Vi må se hvad tiden bringer, indtil da beholder de deres navneskilt.

0 Replies to “Såede æbletræer (status)”

  1. Det er da alletiders med dine hjemmesåede æbler, og vores bedste æblesorter er jo resultatet af den slags hjemmeavlede træer.Dyrk dem alle, og prøv deres æbler om de der en vel 5-8 år. Men man skal også være kritisk og kassere hvis de ikke smager godt. Har i øvrigt selv lavet roser efter din opskrift, med Ghislaine de feligonde fungerer fint de har alle slået rod. Så tak for den.
    Henrik

  2. Forøvrigt, jeg læser først nu at dine lavendler var gået ud sidste vinter, hvis du er interesseret kunne jeg evt. sende nogle forskellige til dig en gang i maj/juni, tror jeg har stiklinger nok til at dele lidt med. Send mig din adresse på min mail. henrik.odont@gmail.com Venligst Henrik

  3. Hej Henrik,

    Hvor er det sødt af dig, jeg blev lidt trist over at alle undtagen 1 (måske 2) lavendler kradsede af så hurtigt. Til gengæld er den der overleved (Fragrant Memories) vokset sig utrolig stor og kraftig, så den er der krudt i, men jeg må indrømme at det er mere augustifolia der betager mig, mange intermedia har lidt Old Spice over sig synes jeg, men er meget smukke så jeg vil heller ikke undvære dem helt 🙂
    Jeg sender dig lige en mail!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.