Såede æbletræer (status)

Så er de små æbletræer blev pottet om og kommet ud i udestuen (frostfri de sidste par uger trods udefrost).
For en måned siden (se her) såede jeg æblekernerne efter de havde ligget på køl siden november.
På den måned synes jeg der er vokset ret flot, jeg skulle nok have sået dem direkte i udestuen, men med den vilde marts vi har haft turde jeg ikke, men jeg tror jeg prøver næste år. Jeg tror de får en flottere vækst, når de ikke strækker sig sådan efter vinduet.

Fine små æbletræer – 1 måned gamle

Det blev til 9 x Filippa, 1 x Summered og 1 x Bodil Neergaard. De bliver ikke de sorter, men jeg ved at halvdelen af genpølen kommer herfra, da kernerne blev taget fra de æblesorter. Faderen er ukendt, så det kan udvikle sig til hvad som helst.
Jeg ved endnu ikke om jeg poder dem på grundstammer og ser hvad æblerne bliver til eller om de her bliver til grundstammer for nogle æbler som skal stå i markskellet. Vi må se hvad tiden bringer, indtil da beholder de deres navneskilt.