Ingefær til drivhuset

I år har jeg været lidt tidligere ude med at få lagt en ingefærknold i jorden.
Jeg fandt nemlig ud af sidste år man godt kunne dyrke dem i drivhus om sommeren og høste knolde i efteråret. Ikke nogen kæmpe høst, men jeg vil se om jeg kan gøre det bedre i år, nu hvor jeg er kommet tidligere i gang.
Desuden var sidste års høst næsten nok til at være selvforsynende for mit forbrug, jeg bruger dem stort set kun til te.
Den har været glemt i et hjørne og har derfor ikke været fugtig hele tiden, så den kunne måske godt være kommet hurtigere op af jorden, men så længe den kom op 🙂
Den er købt frisk og sprød og lagt i jorden d. 2/3-2013 og her d. 17/4-2013, altså 1 1/2 mdr. senere har den brudt jordoverfladen og jeg har taget billedet herunder.

Frisk ingefærskud i midt april

0 Replies to “Ingefær til drivhuset”

  1. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at hvis man kan holde sit drivhus frostfrit hele vinteren så må det kunne være i jorden derude og bare fortsætte med at gro. Det gror nok meget begrænset om vinteren – men bare det overlever 🙂 Så var man fri for at skulle jonglere med potter og skulle have det ud og ind hele tiden. Jeg har et område i mit drivhus, hvor mine stiklinger etc. de overvintrer. Det skulle gerne være frostfrit. Så der vil jeg prøve at plante ingefær 🙂 Så må vi se om det lykkedes 🙂

  2. Det lyder som et spændende projekt, jeg er ikke klar over om ingefær er en type plante som visner ned om vinteren (som er meget mild, der hvor den vokser naturligt) og vil vågne op igen eller den gerne vil være i fuld vækst året rundt. Men det er da værd at prøve, måske noget ekstra belysning på de korteste dage?

    Held og lykke med projektet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.