Tiggehøns og musvågeangreb

Jeg har jo trænet hønsene til at komme når jeg kalder ved at kaste korn til dem i gården hverdag, mens jeg siger en kaldelyd. Til sidst har de forbundet de 2 ting, så nu kommer de rendende så snart jeg kalder, fordi de ved der kommer korn eller fuglefrø.

Men den flok vi har nu har udviklet sig lidt anderledes end de andre vi har haft. For nu behøver jeg slet ikke at sige noget, så snart jeg rejser mig fra stolen eller går fra drivhuset til hovedhuset, så skrapper de op og kommer baskende eller bare spurter efter mig.

Den fine amberlink som lyser op i landskabet

Det er noget der er taget til her efter vinter, jeg ved ikke hvad der går af dem, for de får mad ad libitum, så de er ikke sultne, men måske lidt kornsulten er man altid…
Det er så “slemt” at vi ikke kan have hoveddøren stående åbent, for de kan godt finde på at lede efter mig, hvis de ikke lige har set hvor jeg er gået hen, og så går de indenfor!
Efter vinterens tag har vi nu 4 damer og Julio tilbage, der er i år røget 4 høns til rovfuglene og her i weekenden svævede der 4 musvåger over os og skreg, hønsene opdagede dem ikke, men jeg flaksede som en gal for at de fandt mig for farlig.

2 hønsetanter der hygger med årets første græs

Det hjalp et par timer ad gangen, men jeg tør ikke lade hønsene være alene ude for længe af gangen. Den orange er blevet angrebet for nylig men vi nåede heldigvis at jage musvågen væk, så hun slap med at miste en masse fjer, en flænge og chocket. 20 min efter pjattede hun rundt igen som om ingenting var sket, forunderlige dyr!

Havde du flere korn?
Det er utroligt hvad et hønseøje ser

4 Replies to “Tiggehøns og musvågeangreb”

 1. Høns er så sjove og giver så god mening at jeg slet ikke kan forstå at jeg ikke har fået dem før nu. Hvor har du mange forskellige – den smukke grå – hvad er det for en? Har du prøvet selv at ruge ud og have en skruk?

  God vind med huset

 2. Hej Camilla,
  JEg har ikke 2 der er ens som regel og jeg sørger for at de også lægger hver deres ægfarve så jeg kan holde øje med hvem der er i æglægning.
  Lige nu har vi desværre kun 4 høner tilbage og hanefar, der er røget en del til musvågerne, men det ser ud til at de er optaget af noget andet for vi har ikke set noget til dem længe (de sværmer ellers dagligt over haven).
  Jeg har haft en skruk ca. hvert år, desværre er de bare sene til det, så i år vil jeg have nogle Sussex som skulle være en god skruk og kombirace (æg + kød).
  Den grå er en blandig af Grønlægger og MAran, men dens grønlægger-mor så ligesådan ud og hun lagde irgrønne æg. Racen er ved at blive populær og kan fåes hos flere fjerkræshandlere på Sjælland så mon ikke den også kan fåes i Århus området 🙂

 3. Jeg var lige ved at tage en Grønlægger, men der stod at de var livlige, og det går ikke i min villahave.
  Jeg fik to sorte sussex og to Maran'er og de er skønne.
  De har det godt sammen 🙂
  Kan så godt lide de grå høner… Maran's æg smager rigtig godt synes jeg – og er smukke brune. De er rigtig søde og omgængelige.

  Er det rigtigt at Grønlæggerne er livlige? Jeg har haft gammel dansk landrace – og de ER livlige og flyver og løber væk – ikke godt med sure naboer når man nu er byrådsmedlem….

 4. Haha nej det duer ikke at gøre sig uvenner med naboerne 🙂
  Hun var nok den mest bestemte madamme vi har haft, men jeg synes ikke hun var så flyvsk, hun mindede meget om Isa Brown/Warren hønsene i adfærd, jeg tror dværghøns er de mest livlige og flyvske, men jeg har mest holdt mig til de store gumpetunge 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.