Langtidsgrillet culotte

Skrevet af Jacob

I weekenden tog jeg hul på at grille en okseculotte der egentlig skulle have været på grillen nytårsaften, men da vi begge var hundesyge blev den smidt i “tidsmaskinen” og grillet i anledning af min fødselsdag i stedet. Men efter flere succefulde grillninger af Pulled Pork, faldt tanken på at langtidsstegning af nærværende stykke ko måske ikke var en skidt idé. Den blev taget op af fryseren aftenen før, og stod på bordet natten over for at ryge på køl om morgenen. Didde marinerede den i olie med hvidløg og rosmarin i et par timer før den røg på grillen.

Normalt ville jeg tro at en culotte på ca. 1400g  kunne klares på under en times tid ved 175-200 grader, men ved 110-120 grader tog det hele 2,5 time. Da vi godt kan lide rødt kød her på matriklen, trak jeg den af grillen ved 58 grader kernetemperatur, lod den hvile i 20 minutter mens grillen fik alt hvad den kunne trække, og så lige 5-7 minutter tilbage på grillen for at branke overfladen lidt. Jeg griller altid med heatbeads som er gode til langtidsgrillning, og når der laves steg får den også en håndfuld røgflis. Det giver en hyggelig duft i haven imens, og så giver det lige et pift til maden hvis ellers man er til det. Og så kan man jo eksperimentere med træsorten.

Resultatet talte for sig selv. Jeg mindes ikke at have fået så saftig og mør culotte, rød hele vejen igennem uden at være rå, og med dejlig grillsmag langt ind i kødet.
 

Rød hele vejen. Det meget blod på brættet kommer af at den har ligget og
 trukket i sølvpapir, og vi var for sultne til at lade den dryppe ordentligt af.

Stegen brunes lige af inden servering. Herlig duft og et herligt syn.

Da det jo var forsinket nytår, rundede vi selvfølgelig af med Diddes hjemmelavede kransekage, som også har ventet i kummefryseren siden nytår – det havde den i øvrigt slet ikke taget skade af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.