Re-grow af forårsløg

Re-grow læste jeg om i forbindelse med nogle der skrev om at de havde været ude og ‘skralde’, altså tage ud efter butikkernes lukketid og tømme deres skraldespande for varer som er kasseret men i fin stand.
Jeg har ikke tænkt mig at kaste mig ud i skraldespandene dog, men jeg blev lidt nysgerrig på re-grow delen. Det handler om at man kan genbruge sine grøntsager, ved at man spiser det meste og kommer det sidste i en potte hvorefter det vil skyde igen.
Google-søgning på: ‘Regrow kitchen scraps’ giver nogle gode idéer.

Til venstre ses genvækst af de nedklippede forårsløg og til højre er et urørt

Jeg har ikke prøvet med købte forårsløg, da jeg såede en del forårsløg i foråret.
Jeg forspirede dem i potter i drivhuset ligesom porrer og satte dem ud senere, vist nok slut maj.
På billedet er der et fuldt udvokset (og uklippet) forårsløg forrest til højre og dem til venstre for har jeg klippet helt af ca. 1 cm over jorden, hvor de nu er på vej op igen!
Jeg elsker forårsløg på en æggemad eller i tomatsalaten og det passer mig fint at det kun er den grønne del man høster, når man så kan høste hele sommeren!
Det skulle også fint lade sig gøre at stikke den hvide stump af de købte forårsløg i jorden og så vil de etablere sig og sætte en ny top.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.