Hvidløgshøst 2013

Hvidløgene blev høstet d. 31. juli 2013.
Jeg var noget skuffet over høsten, de er ikke særlig store og ingen et-feds hvidløg overhovedet…
Det har nærmest ikke regnet og da jeg ikke har vandet, men kun smidt kompost på, er jeg ikke så overrasket over størrelsen.

Selvom der kun er 2 fed er de rimelig store

Det var også planen at vi skulle have fældet en masse træer, men pga. ryggen og byggeriet har det ikke været muligt. Det er tydeligt at se at der mangler lys i køkkenhaven, for alle hvidløgene strakte sig efter lyset. Jeg tror jeg må ønske mig en træfælder i julegave 🙂
Men hvidløg kommer vi heller ikke til at mangle det næste års tid, så det er dejligt, det blev til ca. 100 stk, så må vi se om det passer lidt bedre med vores årsforbrug end de 170 stk sidste år.

2013 høsten er i hus
Et lille hvidløg med 2 store fed

0 Replies to “Hvidløgshøst 2013”

 1. De er bedre end mine.
  I irritation over at mine har fået skimmel de sidste år, og 2/3 ikke kunde holde sig, plantede jeg dem sammen med nevadaroserne langt væk fra køkkenhave og vandingsanlæg.
  Jeg satte 60 stk sidste år i oktober og hev 60 hvidløg op med en samlet vægt på 1,3 kg incl. stilkene som jeg flettede.
  Men de havde ikke skimmel!
  De bedste bruger jeg til at sætte, resten kan ikke blive spist hurtigt nok, for det er en pestilens at rense fed i ærtestørrelse. hurra for hvidløgspresseren.

 2. Øv, så er jeg ikke den eneste med skuffende høst kan jeg se 🙂
  Jeg plejer at bruge de helt små når jeg koger suppe, for der piller jeg ikke skindet af, det samme når jeg koger bulgur. Så kan jeg lige fiske dem op, men de har stadig gevet god smag til maden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.