Ølkapsel øreringe og æske

Her i september er det elevskifte på mit arbejde, og i år har jeg også været lidt kreativt og strikket et par øreringe sammen til min nu, gamle elev.

Hun er ret glad for Leffe Blonde, så derfor var jeg helt sikker på at det var sådan et par jeg ville lave. Men Leffe Blonde kan kun fåes i DK med guldhåndtag eller champagneprop, så jeg havde sat Jacob til at tømme 2 flasker Hoegarden for dem er hun også glad for.
Men da vi var en tur til Frankrig i August, fandt jeg nogle Leffe Blonde øl med de helt rigtige kapsler!

Æske lavet med etiketterne og øreringe lavet af kapslerne
Kapslerne i (gen)brug

For at lave disse øreringe brugte jeg:
Kapsler
Søm og hammer (til at lave hullet)
Myrtetråd i guld (kan købes for ingen penge til jul)
Ørestikkere (fåes billigt i Tiger)
Perler

For at kapslerne viser lidt kant, bøjede jeg dem ud med en fladtang, men det behøves ikke. Jeg brugte en serviet imellem for at beskytte malingen.

Kapslens kant trækkes lidt ud med en fladtang
TV: original kapsel, TH: let udbøjet kapsel

Derefter lavede jeg hul i kapslen og satte metaltråd (myrtetråd) i. For at pynte lidt ekstra kom jeg perler på inden ørestikkerne, men det kan også udelades.
Søg mere spændende inspiration ved at billede google: ‘Bottle cap earrings’.

Der hamres forsigtigt et lille hul, lad ikke sømmet gå helt igennem
Lidt perler og ørestikker så er de klar

Iris folding på æske
Da jeg vidste jeg ville lave en irisfolding æske til hende, kom jeg flaskerne i nykogt vand fra elkedelen, så jeg kunne få etiketterne af. De ville ikke dampes af og de går ikke i stykker af at lægge i varmt vand, så det var ret nemt.
Som etiketterne tørrede op lå de i pres mellem en masse bøger.

Iris folding af øletiketter
Beer iris folding pattern / template
Færdigflettet top til smykkeæsken

3 Replies to “Ølkapsel øreringe og æske”

  1. Det er en smart idé. Jeg tør vædde med at modtageren blev glad. Det der irisfoldning er jeg ret pjattet med, men mine forsøg har ikke set nær så seje ud ;( Du er bare go'

  2. Det ser mycket bra ut Didde, jag ska försöka den ocksa för min far. Han älskar ocksa Leffe öl och annan sorts av öl. Förlat att jag kan inte skriva Dansk bara Svenska…….Men kanske kan jag lära att skriva Dansk ocksa föratt jag blev medlem av din weblog. Min familj bor i Danmark ocksa, i Farso.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.