Æbletoddy

Når man står med 20 liter friskpresset most er gode råd virkelig en mangel! Jeg har frosset rigtig mange liter ned, men jeg ville heller ikke proppe fryseren helt.
En tur på google og så blev jeg inspireret af Hjerteforeningens æbletoddy. Jeg har brugt princippet, men krydringen er anderledes, lidt mindre juleagtig efter min smag. Se original opskriften her.
Den smager virkelig godt og er meget fyldig og spændende i smagen synes jeg og så passer den bare godt til årstiden, især når oliemanden ikke har været her endnu!

Æbletoddyen varmes uden at koge

Æbletoddy
1,5 liter most
2 spsk grove ingefærtern
1 kanelstang
1 vaniljestang (kornene var udskrabet til noget andet)
1 spsk vaniljesukker (jeg brugte hjemmelavet vaniljesukker af brugte vaniljestænger)
1 god sjat mørk rom, efter smag

Mosten varmes godt op med alt undtagen rom, men må ikke koge.
Blusset slukkes og det hele står og trækker 2-3 timer, gerne til dagen efter. Men jeg kunne ikke vente, så jeg siede det efter 2 timer og det var meget smagfuldt allerede dér.
Det varmes op igen, stadig uden kog og hældes derefter i krus. Nu kommes der et skvæt rom i, man kan også gøre det lige inden fordeling i krusene. Hvis man gør det før, fordamper alkoholen hurtigere, hvilket måske er ønskværdigt for nogle.

Efter nogle timer trækning med krydderier sies den og genvarmes.

Nu hvor vi er midt i byggerod, kan jeg ikke finde mine patentflasker, men næste år vil jeg lave det uden rom og hælde det på skoldede flasker, så det er lige til at varme op og tilsætte rom.
Ligesom man ville henkoge/pasteurisere æblemost, her er det bare krydret og klar til at blive genvarmet til en kold aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.