Svampetur i Bidstrup skovene

I dag tog jeg til Lejre for at deltage i Dansk Naturfredningsforenings (Lejre afdelingen) årlige svampetur i Bidstrup skovene. Vi mødtes ved Avnstrup modtagecenter og jeg vil gætte på der var over 100 personer. Så det besluttede sig for at svampekenderne lavede en svampeudstilling og hjalp folk med svampebestemmelse, og så var der en naturvejleder der gik med rundt i skoven. Naturvejlederen havde ikke forstand på svampe så jeg drog afsted på egen hånd i håb om en Karl Johan rørhat.

Dagens fund som er kommet i aftensmaden

Det fandt jeg ikke desværre, men uendelige mængder honningsvampe, ligesom de mængder jeg fandt i Kongsøre skov i går. Lidt filtet rørhatte, rødsprukken rørhatte og en enkel lille indigo rørhat fandt jeg også. Der var en del der fandt nogle flotte Karl Johan’er samt nogle virkelig flotte indigo rørhatte.
Den røde gran mælkehat fandt jeg inde hos naboen…

En lille indigo rørhat

Svampevejlederen fortalte at de havde fundet masser af trompetsvampe i går i Sorø, men dem så jeg hverken her eller i Kongsøre, men dem synes jeg også er utroligt svære at se, i hvert fald den første.

Honningsvampe i Bidstrup skovene