Hæklenåls organizer

Jeg har længe tænkt på at lave en holder til alle hæklenålene så de er samlet, og her i efterårsferien fik jeg taget mig sammen, da jeg alligevel lå syg og ikke var til meget gavn i byggeriet.
Efter en gang billede-googling på ‘Crochet hook organizer’ samt en tur på Pinterest.com fik jeg en idé til hvordan den skulle se ud.
Da jeg har en del par kasserede jeans liggende, var det oplagt at få taget hul på dem, men jeg ville også gerne have noget hæklet indover nu hvor det ligesom er temaet.

Min nye hæklenålsholder

Så det blev til et bukseben men et hæklet stykke hvor der var syet baner som nålene passer ned i. Hvis man ikke vil hækle kan man også bare sy baner i et stykke cowboystof.

Den ene side af buksebenet er klippet op og højden tjekkes med de længste hæklenåle

Den skal have en højde så man kan flappe noget af stoffet nedover hæklenålene så de ikke kan ryge ud når man ruller den sammen og så skal den have en lukkemekanisme såom en knap eller 2 snore som man binder, når den er rullet sammen. Der er påsyet en stjerne i filt til at sætte nåle i. Den er syet med kædesting for at få det til at se lidt hæklet ud.

Hæklenåls organizer
Den er lidt for høj så man kan flappe stoffet ned så hæklenålene ikke ryger ud

Jeg har ret meget lyseblåt bomuldsgarn liggende som jeg har fået fordi det skulle smides ud og cowboybukserne var ikke til at reparere eller bruge som havebukser, så bliver man jo lidt glad når kan bruge det til noget andet nyttigt.
Jeg har hæklet 2 slags stjerner på, en alm. 5-takket stjerne (opskrift kommer senere…) og en lidt mere American Granny Square style stjerne (se opskrift her) som er syet fast med sytråd. Som lukkemekanisme havde jeg et bånd i hvid/blå/rød, som gik godt til den (milde) Americana stil. Det er bundet fast i de 2 stjerner der stikker lidt uden for, med en enkelt knude, så jeg kan fortryde hvis jeg hellere vil have en knap.

0 Replies to “Hæklenåls organizer”

  1. Tak, det jeg ikke lige havde tænkt på, er at det ville være smart med en lille sakseholder, så måske bliver der tilføjet en lille lomme til det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.