Tørrede æbler til te

De sidste Fillippa æbler jeg har gemt er ved at være lidt kedelige, så for tiden er jeg i gang med at tørre dem til vinterens te.

Tørremaskinen startes op med masser af skivede æbler

Normalt ville jeg trække dem på en snor og lade dem tørre henover fyret, men lige PT er det ikke muligt, så i år har jeg taget min tørremaskine fra Netto i brug. Det er den jeg ellers tørre chilier i, da de ikke tørre hurtigt nok over fyret synes jeg.
Æblerne er skåret så tyndt som muligt og lagt jævnt ud på etagerne og efter at have stået en nats tid er de tørre og let gummiagtige.
De er kommet på et stort syltetøjsglas og når jeg laver ingefærte kommer jeg et par skiver i som giver en dejlig mild og sød smag. Jeg lader både æble og ingefær ligge i koppen mens jeg drikker den, da de bliver ved med at give lidt smag og det bliver ikke bittert som sort te. Jeg plejer at hælde ekstra vand på koppen 1-2 gange uden at det kommer til at mangle smag.

Så er æblerne tørre og klar til at komme på glas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.