Grillet mexi-burger

Aftenens menu stod på noget godt fra grillen, her i det lækre påskevejr. Burgere kan jo “styles” efter temperament, og herhjemme synes vi ofte godt om det mexikanske twist. Måske er det bare min hang til guacamole der trækker.

Til denne version af en burger, gør det sig godt at give kødet lidt olie sammen forskellige krydderier. I dag blev koen håndæltet sammen med lidt paprika, chipotle, cayenne, salt, peber og et skvæt macademia olie. Jeg kan godt lide at ælte kødet lidt sejt, ligesom når man laver frikadeller – efter noget tid bliver massen mere ensartet og dermed lidt nemmere at forme pænt. Burgeren samles med tomat(evt. salsa…), romainesalat, guacamole og agurk. Da vi var fuldstændig opslugt af forårsoprydningen i skuret, glippede det dog med tiden at få bagt nogle burgerboller selv. Så i en snæver vending røg der nogle skiver grov-sandwich brød på grillen i et par minutter.

Som tilbehør røg der lidt asparges svøbt i livets krydderi(bacon) og tortilla-chips med guacamole. Når der er Jalapeños i drivhuset kan man også lave Atomic Buffalo Turds. Guacamole er egentlig ret nemt og nogenlunde hurtigt at lave, men det kræver altså modne avocado’er for at fungere. Der findes utallige opskrifter på guacamole, vi plejer nok mest at lave den med det der lige er der, da de fleste ingredienser er normal lagervare hos os. I dag blev det til to avocado, et lille løg hakket fint, et fed hvidløg eller hvidløgspulver, saften fra en kvart citron, salt, peber, cayenne og et par tsk. creme fraiche. Start med at mose avocadoerne i en skål med en gaffel, kom alt andet i og slut af med at smage til med salt og citronsaften. Man kan evt. også bruge lime istedet eller helt undlade citrussaft – men vær opmærksom på at guacamolen så bliver brun i løbet af kort tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.