Hvepsedronningerne er vågnet

Så er hvepsedronningerne (gedehamse) vågnet af deres hi og er i gang med at opbygge sæsonens bo. Vi har nogle faste steder de altid prøver at bygge, så den næste tid holder vi øje, da de når at bygge sig store ret hurtigt.

Et lille bo på størrelse med en bordtennisbold

Det starter jo med dronningen lægger de første æg, som klækker og det er hendes hjælpere, så når de hjælper til med at bygge boet, kan hun koncentrere sig om at lægge flere æg.
Når det ikke er større end dette, får dronningen en tur med stødketcheren og så dapper jeg boet ned og træder på det. Men hvis det er blevet større, er det ikke kun dronningen der holder vagt, så der giver Jacob boet en omgang hvepsegift på spray om aftenen når alle er kommet hjem i seng, de dør omgående.
Vi fjerner kun hvepsebo der er nær huset og hvor vi skal opholde os/passere lige forbi. Hvepse er trods alt nyttedyr, indtil efteråret kommer hvor boet går i opløsning og de bliver nærgående og fulde af gærede frugter.

Det lille bo set nedefra med det store indflyvningshul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.