Plantebyttemarked i Svinninge

Første lørdag i Maj og sidste lørdag i August bliver der hvert år holdt plantebyttemarked på Triersvej 18 i 4520 Svinninge kl. 10-15, og i år var jeg ude og bytte lidt overskudsplanter væk.
Jeg blev der ikke så længe, men kunne sikkert godt have blevet der tiden ud, for det er altid hyggeligt at få en sludder med andre havenørder og tiden flyver så hurtigt afsted.
Der var både folk som kom for at sælge planter, men der var heldigvis også folk der gerne ville bytte, hvilket jeg synes er hyggeligt.
Se evt. mere på Else og Villads’s hjemmeside: http://www.123hjemmeside.dk/Blomster-paa-Triersvej/

De japanske kirsebær blomstrede smukt på Triersvej og parkeringspladsen var fyldt godt op

At komme af med sine overskudsplanter og få nogle nye planter for det er bare det bedste. Man kan glæde hinanden, uden at der skal være penge imellem. Dem der solgte var dog til meget fine priser, så de fleste kan være med, de priser jeg så var ikke i nærheden af hvad planteskolerne tager for det. Men jeg synes stadig det er sjovt at komme hjem med en byttehandel, jeg måske ikke lige regnede med og som jeg ofte priser højere end jeg troede jeg ville, da man også kan få en god historie med på vejen.
Vejret var skønt og stemningen var god og afslappet og jeg håber jeg kan kigge forbi i August hvor jeg har lovet at tage nogle af mine krydsede tomater med til en der gerne vil se dem. Men det er jo lige efter jeg har født, så jeg må se tiden an, har jo ikke rigtig prøvet det før, så ved ikke helt om jeg er i stand til det, men jeg håber det 🙂

Hyggeligt plantemarked på Triersvej 18 i Svinninge
Jeg fik lært en masse om pelargonier og set hvor forskellige de kan være, snakket med nogle lokale havemennesker og så kom jeg af med alle mine frilandstomater og chilier jeg havde i overskud. De blev byttet til Kærminde (jeg troede kun der var en Kærmindesøster, men den er så søster til Kærminde), en digitalis i en overraskelsesfarve da hun har mange forskellige i haven, Dronning Ingrid pelargonie (min mormors yndlings), rød grønkål samt en dahlia der hedder Sandra, som skulle være anderledes ved at den sætter lange stilke med blomster, så den er bedre egnet til høje vaser. 
Dagens kup var både bytteri og billige planter
Så faldt jeg for en lyserød og meget dejlig duftende liljekonval til en 10’er (den i den brune pose), her gik jeg og troede den kun fandtes i hvid. Det er en af mine yndlingsblomster, den er så yndig.
Og sidst men ikke mindst en kæmpe dahlia knold til kun 10 kr, som skulle give postkasserøde blomster. Nå ja, så var der også en sød sjæl som gav mig nogle bønnefrø fra Thailand tror jeg det var, som skal dyrkes i drivhus og giver op til 1 meter lange bønner, det skal prøves!

0 Replies to “Plantebyttemarked i Svinninge”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.