Hindbærparfait

Jordbær er mit yndlingsspisebær, men hindbær er mit klart favorit dessertbær. Jeg synes ikke så godt om det, hvis man bare skal spise det fra busken, men som is, marmelade, i kager, mousse og råsyltet er det helt perfekt. Det er meget aromatisk og klæder det meste, her klæder det f.eks. en klæg og tæt brownie særdeles godt i form af en hindbærparfait, en is som ikke skal røres under indfrysning.

Lækker fed hindbærparfait på en god tæt brownie – en dessert man vil ønske aldrig stoppede

Hindbærparfait
3 æggeblommer
1 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
et nip fint salt
1/4 liter øko piskefløde
200 g opvarmede hindbær inkl. sukker (læs mere i opskriften)*

Piskefløde piskes stiv, men stadig blød, hellere for lidt end for meget, ellers bliver den let smøragtig.
I en anden skål piskes æggeblommer, sukker, vaniljesukker og salt lysegult og luftigt.
Hindbærrene blandes med æggemassen og vendes sammen med flødeskummet. Og så er det ellers i fryseren i 4-5 timer.

*Da jeg brugte købte frosne bær skal disse jo opvarmes inden man spiser dem, så jeg gik egentlig i gang med at lave marmelade (se opskriften her) og da den havde boblet i 3-4 min tog jeg et lille glas fra som kan indeholde ca. 200 g. Derfor er hindbærrene allerede tilsat sukker, da resten blev til marmelade. Så hvis det er havebær kan man søde efter behov og jeg vil ikke anbefale opvarmning, de smager allerbedst rå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.