Tomatsuppe

Sidste år høstede jeg de sidste tomater fra alle planterne og halverede dem samt fjernede midterstilken. Så røg de en bradepande og så skulle de have været i ovnen og bage, men jeg havde ikke tid den weekend, så de røg i fryseren. Dem har jeg så glemt alt om og forleden dag, da jeg gravede lidt rundt i kummefryseren fandt jeg dem så igen.

De sidste tomater tøer sammen med basilikum og hvidløg

Det er ikke det værste at finde når man går og roder med årets tomatplanter og går og kigger sulten efter de første blomster, som er på vej nu.
Jeg fandt også en bøtte med en basilikumhøst, så den samt nogle fed hvidløg, salt og peber kom op i bradepanden og da det hele var tøet dagen efter, kom det i ovnen i et par timer ved 160-175 grader.
Efter det havde været i ovnen kølede det til det var nogenlunde håndterligt.

Den blendede masse sies for at fjerne skind og kerner

Så blev det hele blendet med en stavblender og mast igennem en si for at fjerne skind og kerner. Når det lige er blevet blendet er det meget nemt med sien.
Og så er der ellers suppe!
Noget af den blev kogt ind til pizzasauce og noget blev hældt over nogle ristede pølsestumper til en gang pasta. Den sidste portion er frosset ned, til en dag hvor det skal gå lidt hurtigt.

Lækker tyk tomatsuppe med hjemmedyrkede tomater, basilikum og hvidløg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.