Pærebiblioteket blomstrer

I år har jeg ikke nået så meget podning med frugttræerne, så i vinters fik jeg ikke klippet podekvistene af mit pærebibliotek (se her) som har fået påsat alle de pæresorter jeg har.
Men det har så betydet at alle grenene (pånær Clara Friis og Hardy) er gået i blomst i april. Clara Friis og Hardy er vist også de eneste der har været klippet helt ned hvert år, så de grene der er nu af dem er 1 årige, hvor de andre har nogle 2 årige som jeg ikke har fået klippet ned, faktisk ved en fejl. Træet skal jo fungere som et ‘bibliotek’ hvor jeg kan høste gode kraftige podekviste af forskelige sorter af pære. Hvilket har fungeret rigtig godt, da det gamle træ jeg har podet på, har masser af kraft og sender nogle kraftige lange skud af sted fra mine podninger.

22. april 2014 – Pæreblomster af sorten Tongre (også kaldt ‘Beurré Durondeau’)

Jeg må sige at det overrasker mig lidt, da man ellers siger at man ikke kan forvente frugt på podninger så hurtigt, men det ved mit pæretræ åbenbart ikke noget om 🙂 Podekvistene blev jo sat på i April 2012, så de er kun 2 år gamle og blev klippet i sidste år, da jeg skulle bruge podekviste og gerne ville have at de skød flere grene. Altså lidt samme årsag at man klipper pil ned hvert år, så kommer der flere skud til næste år. Måske det har stresset træet så det tror jeg prøver at dræbe det og derved prøver at sætte frugt for at overleve…

22. april 2014 – Blomsterknopper på en Conference gren

Jeg har tit set blomster på nyligt satte podekviste, men de bliver ikke til frugt, så selv om det ikke var meningen, er jeg meget spændt på om vi skal smage forskellige pærer til August-Oktober.
Det gode ved mit pærebibliotek er jo, at der er så mange sorter på som blomstrer og derved er sikrer man en god bestøvning, så længe blomstringen overlapper.
Her i maj ser det ud til at frugtknopperne er svulmede under blomsterne, så det kan godt tyde på vi skal smage pærer i år, men nu må vi se om de når at ryge af inden.
Efter junifald, hvor naturen selv udtynder frugten, vil jeg gå klaserne efter så der ikke hænger for mange pærer på, så jeg ikke risikerer at de tynde grene knækker og samtidig sikrer en bedre vækst og modning for de resterende frugter.

6. maj 2014 – Frugtknuden under blomsten er opsvulmet hvilket kan betyde vi skal smage Colorée de Juillet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.