Stiklinger af oregano

Efter flere års søgen er det endelig lykkes mig at finde en oregano der dufter af…. OREGANO! Jeg har prøvet at nulre så mange forskellige i haver og planteskoler og de dufter alle mere eller mindre af støv og græs. Den jeg har i haven vokser som ukrudt og blomstrer helt vildt og smider frø over det hele, men den er ikke værd at sætte tænderne i, bierne er dog helt vilde med den.
Det fantastiske fund blev gjort hos Søren Wiuff ved Lammefjorden sidste år i september til Frøsamlernes årsmøde, hvor vi blev vist rundt og vi var flere der var ret vilde med oreganoen, og Søren sagde vi godt måtte hive en gren af, så det gjorde vi 🙂

5-8 cm lange skud klippes af med et bladpar nederst, de nederste blade pilles af og de stikkes i en potte med fugtig muld

Den røg i en potte da jeg kom hjem og har stået i udestuen hele vinteren, så den skød ret tidligt med nye skud her i foråret. De nye skud har jeg så lavet stiklinger af, så jeg kan få en masse oreganoplanter i haven med tiden.
Stiklingerne er lavet som urteagtige stiklinger i udestuen og blev ikke dækket med plast, men sat under nogle af de andre planter så de ikke får direkte sol. Jeg har erfaring med at behårede planter som oregano og lavendel rådner let hvis de overdækkes med plast, når man laver stiklinger af dem og jorden skal holdes fugtig, ikke våd, så rådner de over.

Oregano stiklinger sat 27. april

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.