Chili Con Carne

Skrevet af Jacob

Det er hyggeligt at lave simremad, og når man alligevel er i gang, synes jeg man lige så godt kan lave en ordentlig omgang, så der er til dagen efter og en håndfuld portioner til fryseren. For ikke så længe siden lavede jeg chili con carne, den blev startet op om formiddagen og har hygget sig hele dagen. Det er ikke livsnødvendigt at tingene kommer i på bestemte tidspunkter, så hvis man kan sætte en halv time af til at starte den op, kan man rende og pleje den i ens eget tempo resten af dagen. Det passer meget godt i forhold til at have en lille der skal ud og have en lille travetur i barnevognen. Så her er min ble-venlige opskrift på en lækker intens gang chili con carne:

Ingredienser
2,5 dl kikærter
2,5 dl pinto bønner
2,5 dl brune bønner
4 dåser hakket tomat
2 store dåser tomatpure
2 dåser majs
2 kg hakket oksekød
2 pakker bacon
6 store gulerødder
6 peberfrugter gul/rød
3 store løg
3 store rødløg
1 helt hvidløg
2 tern grøntsagsbouillon
150g brun farin
4 skud espresso
1 tsk. Spansk paprika
1 tsk. Chipotle
Salt og peber
Chili efter temperament, jeg brugte to spiseskeer af en bhut jolokia hot sauce fra USA.

Fremgang
Bønnerne sættes i blød dagen før, de bliver dobbelt så store og lidt til, så husk rigeligt vand. Løg og hvidløg “klares” på panden med olivenolie mens tomatpure “svitses” i gryden. Når tomatpureen bliver varm og dufter lidt mere intens tilsættes tomaterne, og løgene hældes i når de er klar. Herefter brunes bacon på panden, bagefter brunes kødet på panden og tilsættes til den store gryde. Herfra kan man tage det roligt og tilsætte krydderier og snitte grøntsager i løbet af dagen. Jeg tilsætter bønnerne 3 timer før servering, de skal lige drænes for vand først. Hvis man gerne vil have lidt bid i peberfrugten og gulerødderne, skal de tilsættes ca. 30 minutter før servering. Jeg serverer med en god cremefraiche, brune ris der mætter godt og lidt tortilla chips til. Og en kold øl til kokken, er heller ikke dårligt.
Vi bespiste os selv og svigerforældrene, havde to frokostportioner til Didde og en gang aftensmad dagen efter. Udover det blev der 4,5 kg til fryseren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.