Ormekomposten fylder 2 år

Så har vores ormekompost rundet de 2 år, så nu var vi spændt på om den endelig kunne tømmes ud i bunden, så der kan blive plads til mere bioaffald. Den er bogstavelig talt fyldt op til kanten, så noget skulle vi gøre. Og nu kan man rigtig se at den er komposteret!
Der var et tydeligt brunt muldet bundlag som var helt vådt og klapset sammen.

Ormekompost efter 2 år

Vi har nu lugtet til konsekvensen af at smide 20-30 æg på komposten, som vi havde fundet i haven (en af hønerne havde samlet til bunke et hemmeligt sted). Det gør vi ikke igen, det stank virkelig fælt fordi nogle af æggene ikke engang var revnet, så de var helt rådne inden i. Fy for en lærestreg!

Jacob går i krig med at tømme ormekomposten
Det er godt nok sværere at grave ud end jeg troede. Selvom det er komposteret og findelt, er det vådt og tungt. Samtidig har du hele toppen af ukomposteret materiale der tynger det hele ned, så man skal nærmest hakke det fri.
Jacob fik nok hugget 1/3 af det brune lag ud og måtte opgive pga stanken. Vi håber at et år til vil hjælpe lidt på de rådne æg…

Men det er alligevel imponerende at den grønne spand har kunne indsamle al vores bioaffald i 2 år. Det er godt nok mange kilo kommunen har sluppet for at køre væk, det ville være fantastisk hvis det blev moderne, så Holbæk Kommune (og andre) ville give dem til borgerne eller give tilskud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.