Intuitiv keramik

Når jeg arbejder med leret er det en meditativ proces, hvor jeg slipper forventningerne om at det skal blive til noget. ‘Jeg burde’, ‘Jeg kunne lige’ og forventningspresset får en pause og jeg arbejder med det der er.

Jeg bruger keramikken til at skabe glæde og balance i mit sind, og lader leret og hænderne samarbejde på en måde, hvor jeg tilstræber at mit hovede, har mindst muligt indflydelse. Hvor jeg ikke skal tage stilling til, hvordan jeg kommer hen til et bestemt slutresultat, men iagttager og arbejder i nuet, ud fra det der er foran mig.

Hvis jeg bliver i tvivl om det er noget jeg vil gå videre med eller jeg synes det bliver uinteressant klasker jeg det sammen, ælter det og begynder på en frisk. Jeg arbejder ikke videre med noget, der ikke giver mening for mig. Det skal give mig noget godt, det skal aldrig blive en sur tjans eller dårlig samvittighed, så holder jeg en pause fra keramikken.
Det et rum jeg skaber, hvor jeg øver mig i at være god og tilgivende over for mig selv, at være i nuet og mærke efter, hvad jeg har lyst til.

Jeg har ikke fået undervisning eller været på kursus, men har lært keramikken at kende gennem sociale medier som Youtube, Facebook og Instagram. Det gør at der er mange forskellige keramikere rundt omkring i verden, der har haft indflydelse på, hvordan jeg griber leret an og jeg har selv kunne udvælge hvilke teknikker og metoder der passer bedst til mit temperament.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.