Hvidløg fra en frøsamler

Så fik jeg sat flere hvidløg i jorden.
Jeg var helt sikker på jeg havde sat de hvidløg, som jeg modtog fra Søren Holt, en frøsamler, i jorden før sneen kom i december, men jeg har kigget i mine notater og krimskrams og jeg satte kun hvidløg som jeg havde købt hos en grønthandler.Det var nogle hvide flettehvidløg eller softneck hvidløg som de også kaldes, nogle rødlige 1-feds hvidløg samt nogle hvide, men kæmpefed af en hardneck-type, jeg mener de kaldes slangehvidløg på dansk. De blev sat på allehelgensaften samt Thanksgiving i november.

Men nu har jeg sat alle dem jeg fik fra Søren, undtagen 1/3 af yngleløgene, for der var virkelig mange! Dem jeg satte i oktober nåede at sætte en grøn top på ca. 5-10 cm inden sneen kom, dem der blev sat i november kom ikke op. Men i tirsdags var den grønne top på Halloween hvidløgene blevet flottere grønne og vokset et par cm, og da jeg var ude i går så jeg at Thanksgiving hvidløgene var 5-7 cm over jorden! Det er dæleme gået stærkt, for dem ledte vi efter i tirsdags og der var ikke noget.

I øvrigt modtog jeg frø fra Søren igen i går; Gul bede, Farthest North-melon samt Achocha-frø + et eksaemplar af Praktisk økologi hvor Søren havde skrevet en interessant artikel om meloner, Farthest North, dyrket på friland under vores himmelstrøg.


http://www.froesamlerne.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.