Bål og æbletærte

I anledningen af det gode vejr ville jeg og en veninde prøve at få gang i bålet så det kunne indvies. Vi tændte, det brændte, det døde… Men jeg nåede at tage et billede af det 🙂 Grenene var stadig for våde, så det bliver en anden dag.

Jeg fik sat de 3 solbær jeg fik af min far og fjernet døde grene og tyndet lidt ud i de gamle solbærbuske samt ribsbuske.

Jeg skulle have lavet æblekage den anden dag da min bror var her, men han blev syg og måtte tage hjem, så jeg havde en pose optøet æbllemos, jeg ikke lige havde noget formål med, så jeg ville prøve noget nyt, en æbletærte med låg.
Jeg lavede en sød mørdej og rullede to cirkler ud, en der blev lagt i bunden og blev forbagt i 10 min, herefter hældte jeg æblemosen i, og så lagde jeg den anden cirkel på og klippede små huller til æbledampene.
Men hullerne var ikke store nok, så låget løftede sig i ovnen så det stod ud med dampe hele vejen rundt.
Den skulle spises lun, men jeg synes den smagte bedre da den havde været i køleskab, og så en klat creme fraiche/flødeskum med vanilje til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.