Heineken ølkapsel kage

Min bror fik sit polterabend i lørdags og i den anledning havde jeg meldt mig som kagebager. Jeg havde frit slag, så det var helt perfekt! Han er helt pjattet med øl så jeg ville lave noget ølrelateret og det skulle være en stor ølkapsel som kage. Men mange ølkapsler indeholder enten guld eller sølv og det ville jeg helst undgå, så det blev en Heineken kapsel.
Kagen var en chokoladekage med vaniljesmørcreme, smurt op med samme vaniljesmørcreme.
Først dækkede jeg med et grønt lag sugarpaste/fondant, ville godt have haft den mørkere men jeg brugte næsten en halv bøtte farve og der skulle være nok til deres bryllupskage.
Men kagen havde været på køl fra dagen før, så da sugarpasten kom på, svedte den heftigt så jeg kunne ikke glatte den ud, rimelig kritisk…
Jeg har en skæreplotter fordi jeg også laver papirhobby så jeg satte manden til at tegne kapslen op i linjer og så blev skabelonen skåret ud, det kan sagtens gøres i hånden, det er bare hurtigere hvis man har en maskine til det.
Jeg skar en rund cirkel ud med et pizzahjul i hvid sugarpaste og centrerede den ved hjælp af skabelonen, og derefter skar jeg en rød stjerne ud og centrerede den på den hvide cirkel. Her lavede jeg også en lille bommert, jeg valgte at pensle vand (lim) på den røde stjerne i stedet for cirklen, så der kom rød farve på cirklen som ikke kan fjernes…
Tilsidst lagde jeg skabelonen på og tegnede bogstaverne op med royal icing (glasur lavet på æggehvide). Den stod på køl natten over og den nåede at tøre så jeg kunne få sølvpapir på.Det færdige resultatSkabelonerne i papir


Kagen overtrukket og køkkenet ligner kaos = standardHvid cirkel og rød stjerne monteres vha. skabelon, så de ligger i centrum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.