Mobilt bur til høns og kaniner

Det første mobile bur vi byggede, var beregnet til kyllinger eller kaniner. Det skulle have fine masker så rotter og krager ikke kan komme ind og være nemt at flytte rundt på.
Det er indelt i to ved hjælp af en plade i midten som kan tages ud så det bliver et stort rum. Lige nu kommer kyllerne ud i de varme dage og kaninen går i den anden side, når kyllerne så skal ind om aftenen, fjerner vi midterpladen så hun har god plads.
Bunden har grovmasket net, men for at forhindre rotter at grave sig ind sætter man buret ovenpå et finmasket net. Græsset bliver nemlig trykket fladt af finmasket net så kaninen skal kun have det grovmaskede så den ikke graver sig ud/ræven graver sig ind.
Man kan åbne foroven da taget er hægtet på nogle hængsler, gulvet er hævet 10 cm fra jorden pga fugt, men det skal bygges om så de kan kravle ind under + så græsset ikke bliver gult.
Ulempen her er at tagene ikke overlapper hinanden så der løber vand ned i midten når det regner, så der skal lægges en ekstraplade af en trapezpladerest på hver gang man lukker/åbner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.