Hyldeblomst vin

Hyldeblomst champagnen har nu stået så længe at meget at så meget af sukkeret er blevet omdannet til alkohol, så den er blevet mere syrlig som en hvidvin. Den er stadig sød, men ikke sød og sprudlende som den var efter de 2 uger var gået.
Den 24. juli var vi til fødselsdag hos min far og havde tappet en liter, som var en mousserende hyldeblomstdrik, men i dag synes jeg hellere jeg vil kalde den en let, sød, frisk hyldeblomstvin. 
Den har en lille eftersmag af gær, for at undgå det forestiller jeg mig at den skal stikkes om undervejs, da der ligger meget gær i bunden af flasken som nok giver afsmag til vinen.
Men det er også kun meningen at den skal stå i 14 dage for at blive let mousserende og med lav alkoholprocent. Men nu har jeg ladet den være til i dag men den bliver tappet helt i dag, da jeg gerne vil i gang med en ny vin og jeg har kun den ene flaske.

Tests lavet 31/aug/2010 på prøver udtaget d. 24/7-2010:
Jeg tog en lille prøve ud og frøs og resten blev stukket om og sat på køl i patentflasker.
Frossen: 2,7 % alkohol; 14,8 % Plato
Køleskab: 4,6 % alkohol; 15 % Plato

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.