Pometet i Tåstrup

En gang om året holder Pometet i Tåstrup åbent for offentligheden og vi var også derude i år.

 

Rundvisning
I år kom vi også med på en guidet rundvisning, min far og Jacob hørte om markvin og jeg tog med Michal Brat på rundvisning, han fortalte om træbeskæring. Jeg var lidt nysgerrig om han havde noget spændende at sige, da jeg har skimmet i hans kompendium om træbeskæring (lånt på bibliotek.dk). Jeg blev ikke skuffet, sikke en masse viden og jeg havde ikke noget papir til notater, så jeg har allerede glemt meget af det han sagde. Men jeg fik en god idé om teorien hvordan træer vokser og derved hvordan det skal beskæres.

Opstammet hassel
De har en samling podede tyrkiske træhasler som vi var henne og kigge på. Det var nogle vildt flotte podninger, på de første par træer havde vi slet ikke set dem, meget imponerende.

Jeg tror jeg må affinde mig med, indtil videre, at købe et færdigpodet hos Lars Holmboe Westergaard som har specialiseret sig i nøddetræer og har en planteskole med nøddetræer i alle afskygnnger, ulempen er bare den ligger på Fyn… Jeg havde ellers store planer om at blive podemester en dag og lave mine egne podede hasselnødder på tyrkiske hasler, og det sker måske også, men der går nok lidt flere år end først beregnet.

Æblenøglen og æblemost
Vi skulle have bestemt nogle af vores æbler af nogle æblekyndige, da jeg ikke kan finde dem vha. æblenøglen, men køen var superlang også efter kl 16 hvor de ellers havde lukket. 
Så det droppede vi, men vi fik købt lidt tomme bag-in-box til den kommende æblemost af Nordisk Selvforsyning.

De fremviste hvordan man kværner æbler på en elektrisk kværn (ligner kompostkværn) og presser ved hjælp af hydropresse. Sidstnævnte skal vi helt sikkert have på et tidspunkt, den var effektiv og så ved almindeligt vandtryk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.