Første omstikning af PinkVin 2010

I torsdags, omstak min far og jeg hans vin for første gang. Gæren er nu færdig eller meget langsom i hvert fald og vinen skulle over i en anden spand for at den ikke modner på bundfaldet.
Vi startede ud med at skolde de forskellige remedier og målte derefter hvor bundfaldet var. Det gøres med et rør der stikkes lige ned i suppedasen og når bunden nåes holdes en finger i enden og røret løftes så holdes væsken i røret så man kan se hvor meget bundfald der er. Her var ca. ½ cm.

Herefter lavede vi en hævert ved at binde ½ cm ekstra pind forenden af slangen så den ikke kunne nå bunden og så sugede min far ellers løs. Vi havde taget en mindre spand til omstikningen så der ikke var for meget ilt til stede, men den var lige lille nok, så vi måtte tage en liter fra, så var der lidt at smage på.


0 Replies to “Første omstikning af PinkVin 2010”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.