Du skulle prøve tungen, Oskar

Jeg var hos slagteren forleden og fik købt mig en kalvetunge, nu skulle det altså prøves! Vi har snakket om det så længe, så det blev fredagens X-factor 🙂
Hvis nogen er i tvivl, koster en øko kalvetunge 85 kr. pr. kg (hos Slagtergården i Holbæk) og den jeg købte vejede 1 kg, men de kan vist fås op til 1,5 kg.  
Det var virkelig en speciel oplevelse at få sådan en tunge i hånden, den er meget fast og har modhager på spidsen som ligner små pigge. Og det var også lidt makabert at skulle stå at hive tungehuden af efter den var kogt. Men hold fast det var lækker mørt og smagen var suveræn og intens. Det kan virkelig anbefales, hvis nu man har tungen på vægtskålen 😉

Slagteren havde saltet den på forhånd så den skulle bare koges i vand (uden salt), det skulle være en kedelig sag at spise hvis den ikke er saltet/sprængt i forvejen.

Kogt kalvetunge
1 kalvetunge
1 porretop eller noget andet løgerligt 
1 tsk peberkorn
Et stk. laurbærblad på størrelse med en 1-krone
Rigeligt vand, da den vokser
Evt. fløde og persille til saucen
Sådan gjorde jeg:
Tungen kigges efter, finpudses og skylles. 
Det hele kommes i en gryde og koges i 2-2½ time. Jeg slukkede for blusset et kvarter før og lod den ligge i suppen det sidste kvarter.
Skal De have sauce til? 
Tag en ½ liters penge fra og kog dette ind til lidt under halvdelen og jævn den. Hvis den skal være rigtig lux, skal der en god slat fløde i og et godt drys persille.
Tungen skæres i skrå skiver og serveres med hvide kartofler og sauce.

Resten af tungen kom jeg tilbage i suppen og derefter på køl. Jeg vil jeg bruge resten i en gryderet i dag, hvis jeg ellers får fundet min kreative side frem.

0 Replies to “Du skulle prøve tungen, Oskar”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.