Rondo stiklinger

I går var jeg ude og hjælpe min far i hans vinmark. Vi nåede ikke så meget før vores fingre frøs til is, men vi kom da igennem 1 ud af de 4 rækker der skal studses.
Afklippet fik jeg med hjem og jeg brugte det bedste til stiklinger og resterne som vingreneflis til rygning.

Den række vi klippede var udelukkende Rondo, så jeg ved ikke om planterne bliver alt for voldsomme i væksten, når den ikke bliver podet på en vækst-begrænsende grundstamme. Nu må vi se hvad det bliver til.
Stiklinger af vin
Stiklingerne klippede jeg i 30-50 cm længder og stak ca. halvdelen ned i fugtig grus i en potte.
Potterne satte jeg på et nordvendt sted, så de ikke får direkte sol og dermed tørrer ud. Man skal huske at stikke en finger i jorden en gang imellem, og checke at de ikke tørre ud.
De blev klippet så der er et nodie (samling på grenen, hvor der sidder en knop) i begge ender, og der var både første og anden-års stiklinger. Jeg regner med 1-års-skudene nemmere slår rod, men man kan jo ligeså godt prøve med 2-års-skudene.

15/5-2011: Så sprang bladene ud på stiklingerne.

Rondo stiklinger i udspring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.