New Zealand Red hun til avl

Så har vi fundet os en ny hunkanin til avlen. Denne gang skulle den være sikker!
Det er temmelig svært at finde en kanin på denne årstid, da alle avlere jo er i fuld gang med forårskuldene, så jeg troede egenlig håbet var ude. 
Men i Slangerup bor der en, der avler New Zealand Red, en super smuk ræverød kanin i samme gruppe, størrelsesmæssigt, som Blå Wiener. Han havde en hun gående som var klar til avl som vi gerne måtte købe.
Jeg har gået og sukket over denne smukke race til de udstillinger jeg har set, så jeg er superglad for at have fået hende i hus, og så blev hun oven i købet parret med en champion i samme race inden vi tog hende med. 
Hun struttede med bagdelen og han hoppede på efter få sekunder, så nu håber vi at det lykkedes, ellers må Albert (den blå wiener) gøre sin debut! 
Udstilling?
Da den jo har så fine papirer, overvejer jeg lidt om hun skal på udstilling og det samme for ungerne, men nu må vi se, det er jo primært for at have dem som slagtekaniner.
Men det ville også være fint at kunne støtte op om avlen, ved at fortsætte med rene parringer, så der er flere der hjælper til med at beholde racen.

Agnes
Født: 23/5-2010

Parret første gang: 14/3-2011 (~10 mdr. gammel)

0 Replies to “New Zealand Red hun til avl”

 1. virkelig smuk lille dame!!hvordan er racens temprament?
  Jeg har for nogle uger siden købt to hvidland hunner som skal fole i næste uge, men de er ret hidsige så jeg ved ikke rigtig om det er den race jeg skal fortsætte med.

 2. Hej Moster Mor,

  Hun virker sød og stille, avleren sagde at han ikke har gjort noget specielt for at gøre hende tam, da han har mange, men hun er på ingen måde hidsig. Hun er ikke en kælekanin, men jeg tror hun har potentialet hvis man bruger tiden på hende. Hun er bare ikke vant til at man vil klappe hende hele tiden 🙂
  Jeg har set forskellige kaniner af samme racer, der er meget forskellige i sind, så jeg tror det har meget at sige hvordan man håndterer sine kaniner. Så prøv at forkæl ungerne så meget som muligt, jeg har ikke erfaring ud i at rette op på hidsige kaniner, men jeg forstiller mig at det er lettere at forebygge.
  Men hvis der er avlet forkert på en linje, så kan det måske være en stor udfordring at rette op på.

  Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.