Podet hassel

I efteråret var min far på Fyn for at købe podede nøddetræer hos Lars Westergaard.
Han købte selv nogle hasler, et valnøddetræ og et pecannøddetræ og jeg købte en podet hassel med.
Det er Lamberts Filbert der er podet på en tyrkisk træhassel. Tyrkisk træhassel vokser med en krone i modsætning til alm. hassel som sætter rodskud, så ved at pode en alm. hassel på tyrkisk træhassel, slipper man for rodskud. hvis man skal have en plantage, vil det nok også være noget nemmere at holde.
Jeg fik ikke sat haslen sidste år, så den har stået i den uopvarmede udestue hele vinteren og nu er knopperne ved at bryde, så der kommer små fine blade. Nu skal jeg bare have fundet et sted til den, så den kan blive udplantet.
Det er mit håb at jeg en dag bliver en haj til podning, så jeg selv kan pode mig en nøddeskov.

Podet træhassel

0 Replies to “Podet hassel”

  1. Hej 🙂 Jeg overvejer også at skaffe mig en hassel, som er podet på en tyrkisk hassel. Jeg har søgt en del på nettet, men jeg kan ikke lige blive klog på, om træet så vil 20-25 m højt (som tyrkisk hassel) eller kun 2-4 m højt (som Lamberts Filbert). Kan du svare på det?

  2. Hej EG
    Dem der er podet ude på Pometet i Taastrup er nok 4-5 meter høje vil jeg skyde på, og jeg tror ikke de bliver beskåret men jeg ved det ikke.
    Jeg vil mene at træet bliver ret stort da grundstammen har noget at sige omkring størrelse, men det afhænger vist også af hvor højt podestedet er på stammen.
    Måske Lars Westergaards planteskole har et svar på dette, du kan prøve at høre dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.