Fugtig rabarberkage

I går var jeg ude og plukke de første tynde lyserøde rabarber, det blev til 100 g. Ikke meget, men jeg kunne ikke vente. I år var de i det mindste 10-15 cm, hvor de sidste år var 5-7 cm da jeg var på rov første gang, der var jeg meget utålmodig, nu er jeg kun semi-utålmodig 🙂
Vi har 6-7 kæmpe planter så der går ikke længe før de laver så mange stængler, at vi ikke kan følge med. Det kunne være kummefryseren skulle sættes til i år. Der skete nemlig det frygtelige at jeg har smidt en masse rabarber ud for at gøre plads til noget andet i slutningen af sidste år.
Sidste års rabarberdebut blev en crumble (lidt for sur), i år var det fugtig rabarberkage og den var god.
Rabarberkage
400 g rabarber i stykker
100 g smør
250 g sukker
1 spsk vaniljesukker
1 æg
180 g mel
1-2 tsk bagepulver
1,5 dl mælk
Smør og sukker piskes og ægget blandes i. Mel, bagepulver, vaniljesukker og mælk kommes i og blandes godt, hvorefter rabarberene kommes i.
Bages ved 180C i ca. 40-45 min.

Kagen er meget tung og fugtig i strukturen.

0 Replies to “Fugtig rabarberkage”

  1. Uhhhm, rababarkage. Noget af det skønneste og mest forårsagtige jeg kender. Vores er dog ikke kommet så meget op, at jeg kan plukke. Hverken med utålmodighed eller semi- utålmodighed 🙂

    Bedste forårshilsner
    Birgitte/ Landliggeren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.