Spagnum som strøelse

I sidste uge, læste jeg i en bog, at man kan bruge (ugødet) spagnum som strøelse til høns og kaniner (men de skal stadig have stråfoder ovenpå), intet mindre end genialt, hvis det virker!
Jeg har efter følgende googlet lidt og set til skræk og advarsel at der var en landmand der havde brugt ikke-varmebehandlet spagnum som strøelse, hvorefter hans grise havde fået fjerkræstuberkulose, grundet at spagnummen ikke var til staldbrug.
Det viser sig at den spagnum de havde på min nærmeste planteskole kan fåes i 300 liter til 130 kr og så er den godkendt til staldbrug, fedt! Selvom dyrene næsten lige var blevet skiftet, kunne jeg ikke vente, så både høns og kaniner går nu på spagnum, hvor kaninerne kun har fået spagnum i toilethjørnet og halm ovenpå. Hønsene har fået i hele huset.
Spagnum skulle være en af de bedste strøelser til at holde bunden tør og mindske ammoniakdampe.
Og så er det jo helt fantastisk at man bare kan drøne det direkte i køkkenhaven eller bedene, for hidtil har jeg kørt det på komposten, da det enten har været spåner eller halm, som jo først skal omdannes.

En skeptisk høne ser den nye bund an