Vin på flasker

I torsdags kom P!nkvin 2010 på flasker.
Min far sørgede for sug på slangen (ingen andre ville, hehe) og styrede slamsugeren, jeg sad på gulvet i den anden ende med flaskerne og Jacob var propmaster. 
Vi brugte en automatisk vinstopper, så væsken skulle stoppe med at løbe når den når toppen af flasken, men den ilter vinen meget, da det plasker ned i flasken, så den kan ikke anbefales.
Det manuelle propapparat er ikke helt let at bruge, der skal nogle kræfter og god teknik til at få proppen helt ned, men det lykkes til sidst.
Det blev til 8 vinflasker, 2 x ½ vinflasker og 2 x ½ liters ølflasker med patentlåg.

pH er 3,5, hvilket man godt kan smage 🙂 Men mon ikke årene hæver den lidt, det håber vi.

Rengjorte brugte vinflasker
Fyldte flasker med høsten fra 2010

 Den stolte vinavler

0 Replies to “Vin på flasker”

  1. Hvor herligt og spændende med egen vin. Jeg sad netop den anden aften og læste på hjemmebrygget vin, da jeg legede lidt med tanken om hj.javet kirsebærvin af mine kirsebær.
    Jeg mangler dog alle remedierne, så det bliver ikke i år – men vil da have øjne og øre åbne overfor emnet og vinballoner mv……så kan det jo være at det kan blive til næste år :o)

  2. Det ser godt ud. forstår dog godt at Jørgen selv måtte gøre det "hårde" arbejde. Vi ser frem til en smagning ! (og noget backup vin fra et anerkendt firma så vores smagsløg også får en fornøjelse!!! )

  3. Helle: Det synes jeg lyder som en alletiders idé, der er faktisk nogle på Lolland der har lavet en lækker portvinstype af kirsebær, du kender den måske: http://www.frederiksdal.com/index.php?page=kirsebarvinen

    Strate-Jensen: Ja, en god stærk back-up 🙂

    Frøskuffen: Det er også sjovt, men man skal ikke undervurderer arbejdet med vinplanterne. Prøv evt. at starte med en "countrywine" først, lavet på jordbær, hyldeblomster, rabarber eller solbær, hvis i ikke har gjort det før selvfølgelig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.