Gode investeringer når man bygger

Efterhånden som vi har bygget er der nogle ting som har vist sig at være helt fantastiske, som jeg faktisk ikke ville undvære i dag. Det er ikke nødvendigvis de ting man lige havde troet, og noget giver mere smæk for skillingen end andet.

  • Knæpuder til arbejdsbukserne. Det er en befrielse at bare kunne lægge sig på knæ hvor og hvornår man vil, uden at få smadret sine knæ. De har godt nok reddet mine knæ mange gange når jeg har lagt min – ikke helt ubetydelige – vægt på en sten eller et søm.

  • 18-Volt skruemaskine i håndværkerklassen. Jeg har en Makita maskine, men blå bosch, dewalt, hitachi etc. er garanteret lige så godt. En maskine der kan drive 6×100 skruer helt ind i højeste gear, 7,5×132 karmskruer ind uden bøvl, 2 batterier på 3 AH og en ladetid på 22 minutter betyder at der kan skrues for fulde gardiner en hel dag uden at løbe tør for strøm. Den har en bøjle ved batteriet så man kan hænge maskinen i bukselommen. Uvurderligt når man skal op på en stige med tømmer i begge hænder og skruer imellem læberne.

  • Et kvalitetsbitsæt inkl. en bitholder med lås og hurtigskift. At have stærke bits samt mulighed for at skifte hurtigt og aldrig tabe bitten er guld værd.
  • Værktøjstaske. At have en åben taske med en masse holdere på både inder- og ydersiden gør det muligt at have rigtig meget værktøj uden at det går helt i fisk. Og så kan man lige krænge den på skulderen når man skal en tur på loftet, eller reparere på hønsegården.

  • Pladelineal. En dobbeltlineal hvor den ene sidder på tværs for enden af den anden i en 90 graders vinkel. Den lange side er 120 cm lang hvilket passer til bredden på de bredeste gipsplader. Det er nemt at korte gipsplader af med sådan en lineal, man sparer meget tid med tommestokken og blyanten. Man skærer blot langs linealen, og så er pladen til at knække. Linealen har også den fordel at den er brugbar til mdf og spånplader. De er godt nok 122 cm, men de sidste to cm overlever man nok.

  • 3M Maske med udskiftelige filtre. Jeg har haft min maske i ti år nu, og den trænger vist til nye elastikker. Ellers har den fungeret upåklageligt. Der er en ventil i så man kan ånde rimelig ubesværet ud, og man kan købe filtre til forskellige partikelstørrelser samt aktive kulfiltre til kemikaliedampe. Når man arbejder med rockwool er det – i min verden – et must med en god maske.

  • En krydslaser er en stor hjælp til mange ting. Når man graver ud kan man bruge den til at se hvornår man rammer den rette dybde, man kan måle faldet på sin have, man kan hænge billeder op på linje både lodret og vandret, lægge fliser på gulv og væg, få alle sine vinduers topkant i samme niveau, og jeg kunne blive ved. Vi har indtil videre haft lånt en af min bror som var en billig model. Den har fungeret fint, dog med den svaghed at laserlinien er meget svag i forhold til andre jeg har set, og så kan den kun stå på stativ. Vi køber selv en snart, og der bliver det nok til en med holder så den kan hænges på en skrue og en kraftigere laser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.