LP skåle

Det river og rusker i vejret derude, man skulle tro det er efterår. Da vi kom hjem fra fødselsdag i går, var der 18,5°C i huset, gys! Så brændeovnen blev støvet af og tændt op! Det var meget mærkeligt at høre flammernes gnistren i juli måned.
Men regnvejret giver anledning til håndarbejde og hygge, indimellem spartelarbejdet.LP skål smeltet i ovnen

For nogle år siden så jeg nogle LP’er i Tivoli, der var smeltet om til skåle. Og hvor mange har ikke LP’er liggende i massevis eller får nærmest smidt dem i hovedet på loppemarkeder, en stak for en 5’er.
Skålene er så nemme at lave, at jeg synes næsten det var en fornærmende pris de tog for dem i Tivoli: 150 kr! Men de betaler nok også kassen for at have en bod derinde.

Sådan gjorde jeg:

 1. Tænd ovnen på 200°C.
 2. Find en skål eller et fad der kan gå i ovnen og har den form du ønsker.
 3. Sæt skålen på hovedet ind i den opvarmede ovn, med LP’en placeret ovenpå (se billede)
 4. Vent til LP’en klapser ned omkring skålen og tag den ud med det samme og lad den køle helt af, så den stivner igen.
LP på skål før ovnen

LP på skål efter ovnen
En masse LP skåle klar til værtindegaver og musikglade mennesker

0 Replies to “LP skåle”

 1. Sikke en skøn blog du har Didde. Jeg måtte selv lige prøve disse sjove skåle 🙂 De er virkelig fine og hvem ville ikke sætte pris på sådan en værtindegave!
  Har linket til dig. God dag 🙂

 2. Hej Rikke,
  Fedt at du kunne blive inspireret og hvor er den flot, den du har fået lavet, vil kigge efter andre farver plader på loppen næste gang!
  Didde

 3. Hej Didde.
  Hvor er de fine ;o))Jeg må vist prøve igen. Da jeg forsøgte mig, klappede de sammen i 4 hjørner, så mine blev slet ikke så fine, runde og bølgede som dine ;o))

 4. Hej Dorthetove,
  JEg har oplevet at de første jeg laver opfører sig bedst, måske må ovnen ikke være alt for varm. Men når de begynder at køle når du har taget dem ud af ovnen, kan man godt forme dem, tag evt. et skihandsker på så du ikke brænder dig.
  Håber det lykkes!

  Hilsen Didde

 5. ADVARSEL!!!

  Opvarmning af vinylplader i en almindelig ovn afgiver ekstremt giftige dampe, der indeholder dioxiner og ftalater; stofferne er blandt de mest kræftfremkaldende, vi overhovedet kender [1] [2]. Dampene er til stede, selv om man ikke kan lugte dem.

  Når ovnen bruges til at opvarme vinyl, sætter der sig rester af de farlige stoffer på indersiden af den, der senere videregives til maden. Da der er tale om ekstremt giftige stoffer, som optages endnu mere effektivt gennem maven end ved indånding, bør man OMGÅENDE stoppe med at bruge en ovn, der har været brugt til at lave vinylskåle.

  Erstat hurtigst muligt indlægget med en advarsel. Tak.

  [1] https://da.wikipedia.org/wiki/Dioxin
  [2] http://plasticisrubbish.com/2008/06/03/dioxins-poisons-contamination/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.