Intro til agility

Så er Liva kommet over aldersgrænsen på 1 år, så hun må starte til agility.
Så vi er startet på “Intro til agility” for at se om det er noget for hende (og mig). Jeg havde egentlig tænkt at starte på Rally-O, men efter at have været ude og se det, besluttede jeg at finde noget mere energisk til at starte med, da hun stadig er en lille krudtugle. De fleste på holdet var også meget forbavset over hun ikke var en hvalp.

Første træningstime
Det gik godt, selvom hun blev bange for stangen hun skulle springe over til at starte med, men da den blev lagt på jorden var det ikke noget problem, og inden for ½ time sprang hun over som om hun havde glemt at hun var bange for den. Så jeg er rigtig stolt af min lille hund, hun fik både sprunget, gået igennem tunnel og henover balancebommen.
Hun er lidt rusten i lydigheden efter en lang sommerferie, men jeg må træne ind imellem agility-timerne i håb om at hun husker det, når der er andre hunde til stede.

Mellemtræning
Jeg fandt et gammelt rødt PVC (ø5cm) rør ude i værkstedet og lagde det på gulvet i stuen, da vi havde gået henover det en håndfuld gang, med kommandoen “Spring!”, hævede jeg den med en kogebog i hver side og sådan blev jeg ved efterhånden.
Sidst på ugen hoppede hun over alene og røret var nu hævet ca. 30 cm på kogebøger.
Jeg prøvede også udenfor, men der nægtede hun fordi græsset var vådt, så vi har kun trænet indenfor, trods jeg havde prøvet med kød, tørrede fisk og en masse andet godt at lokke hende med udenfor.

Anden træningstime
Liva havde lige startet sit livs anden løbetid få dage før og jeg ringede til træneren, men hun synes jeg skulle komme og hvis det gav for mange problemer med hanhundene, måtte jeg tage hjem. Men der var ikke nogen ekstra opmærksomhed på hende, så vi gennemførte timen.
Denne gang var hun lidt mere fokuseret på mig, så jeg var lettet over at al det lydighed jeg har trænet med hende ikke bare var forsvundet, men hun skal bare lige finde ud af at vi ikke er kommet for at lege med de andre hunde.
Vi startede med lidt hjemkald og slalom, og det er meget tydeligt at jeg mest træner med hende uden snor, selvom jeg fokuserer på ikke at bruge snoren som nødhjælp og bare hiver i den, virker hun mere ufokuseret end når jeg tager snoren af.
Det virker som om hun bliver nødt til at holde øje med, at jeg ikke forlader hende hvis snoren kommer af, hvor hun er mere tryg og lalleglad når snoren er på. Men når hun nu er i løbetid, slipper jeg kun snoren, når jeg har fuldt fokus og vi er et stykke væk fra de andre (som har deres i snor).
Hun gik igennem et bilhjul med kommandoen “Hjul!”, men jeg kan godt se at hun er lidt usikker på det, så der giver jeg et ekstra boost med rosen.
Hun fik sprunget over 3 spring og gået på vippen, det hele uden snor. Og hun stoppede på vippen da jeg sagde stop, det eneste minus var at jeg ikke kunne følge med hende 🙂
Men tunnelen var ikke sagen i dag, den ville hun helst ikke igennem, så den må jeg træne lidt mere med næste gang. Og så har jeg set at IKEA har en børnetunnel, så den tror jeg at jeg køber til hjemmetræningen.
Alt i alt en rigtig god time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.