Min første svampetur

Så har jeg været på min første svampetur! Det var arrangeret af mit arbejde og der var 2 eksperter med, der kunne alle svampe på rygraden, jeg var dybt imponeret.
Turen gik til Gribskov ved Helsinge i Nordsjælland og vi startede på Kagerup st. og gik en tur ned til Hvidekilde, hvor vi lagde alle svampe op til vurdering.
Imens der blev fortalt om de forskellige svampe, lavede min kollega den skønneste svampestuvning af rabarber parasolhat og tragt kantareller (samt løg og piskefløde).
Fantastisk tur, som helt sikkert har givet mig blod på tanden til at tage på flere svampeture.
Skørhatte og løghat
Jeg har lært at skørhatte (herunder mælkehatte) kan kende ved at de er helt skøre i hat og stok, så de fnuldres let i stykker, de er faktisk lidt svære at plukke uden at der er noget der brækker af.
Mælkehatte, som også er en skørhat, bløder ligesom en sukkulent når man brækker et stykke af hatten af.
En af eksperterne sagde at med skørhatte kunne man smage sig til dem man kan spise, hvis de ikke smager godt, skal man ikke spise dem. Der er ikke nogle der er dødelig giftige, men man kan få mavepine af dem som ikke smager godt.
Rørhatte er også lette at genkende, da de ikke har lameller, men små rør, det ligner nærmest en bikube på undersiden. Her kan man få fat på Satans Rørhat, som heldigvis ikke er så udbredt, den skulle vist holde til på Sydsjælland.
Så har jeg lært at genkende Løghat/Løgbruskhat som er en lille men høj svamp, der dufter af løg/hvidløg når man rører ved den. 
Rabarber parasolhatte
Mælkehat
Svampemælk

0 Replies to “Min første svampetur”

  1. Ikke dårligt.
    Min søster og jeg var også afsted forleden og fik samlet godt med kantareller som vi fik i en RÆTTI lækker suppe nede hos hende igår :O)

  2. Jeg kunne så godt tænke mig at smage kantareller og se om de virkelig er så fantastiske som folk siger 🙂
    Jeg har også altid været nervøs, men efter den første svampetur, følte jeg mig sikker i nogle og så er det rigtig sjovt, en slags skattejagt for voksne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.